Ünlü Sanatçı Cengiz Kurtoğlu Lapseki Kiraz Festivalinde Sahne Aldı

TURİZM 22.06.2023 - 01:35, Güncelleme: 22.06.2023 - 01:35
 

Ünlü Sanatçı Cengiz Kurtoğlu Lapseki Kiraz Festivalinde Sahne Aldı

Lapseki Kiraz Festivali'nde Cengiz Kurtoğlu'nun konseri büyük ilgi gördü. Lapseki Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte, üreticilere ödüllere verildi.

Lapseki Belediyesi, 38. Kiraz Festivali kapsamında ünlü sanatçı Cengiz Kurtoğlu'nun sahne aldığı etkinlikleri düzenledi. Binlerce vatandaş, Kurtoğlu'nun konserini izledi ve birbirinden güzel şarkılarına coşkuyla eşlik etti. Festival öncesinde gerçekleştirilen Lapseki kirazı yarışmasında, Ziraat-900 kategorisinde dereceye giren üreticilere ödülleri verildi. Kiraz yarışması, aroması, gramajı ve sap kalitesi gibi 15 farklı kriterde değerlendirme yapılarak gerçekleştirildi. Hasan Doğan birinci, Ahmet Aksoy ikinci, Ahmet Öncü üçüncü, Mehmet Turgut dördüncü ve Mehmet Şen beşinci olarak derecelendirildi. Diğerleri kategorisinde ise birinci İsmail Okutucu, ikinci Nagihan Kolkoparan, üçüncü Samet Şen, dördüncü Mehmet Oktay ve beşinci Yasemin Güney oldu. Ödül töreninde, Ziraat-900'de birinciye 7 bin 500 TL, ikinciye 5 bin TL, üçüncüye 3 bin TL, dördüncüye 2 bin TL, beşinciye bin 500 TL para ödülü verildi. Diğer çeşitlerde de birinciye 7 bin 500 TL, ikinciye 5 bin TL, üçüncüye 3 bin TL, dördüncüye 2 bin TL, beşinciye bin 500 TL ödül verildi. Ödül töreninin ardından Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz bir konuşma yaptı. Yılmaz, Lapseki'nin köprüsüyle, tarımıyla, turizmiyle bölgede parlayan bir ilçe olduğunu vurgulayarak, festivallerin Lapseki'yi tanıtmak, gelenekleri yaşamak ve paylaşmak için önemli bir rol üstlendiğini belirtti. Ayrıca Lapseki kirazının özgün görünümü, lezzeti ve tadıyla diğerlerinden ayrıldığını söyleyerek, festivalin bu değeri ortaya çıkardığını ve üreticileri teşvik ettiğini ifade etti. Konuşmanın ardından havai fişek gösterisiyle görsel bir şölen sunuldu. Daha sonra ünlü sanatçı Cengiz Kurtoğlu sahneye çıkarak sevilen şarkılarını seslendirdi. Konser sırasında Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Cengiz Kurtoğlu'na günün anısına hediye, çiçek ve kiraz takdim etti. Lapseki'nin 38. Kiraz Festivali, ilçenin değerlerini ön plana çıkaran, üreticilere teşvik sağlayan ve Lapseki kirazının tanıtımına katkı sunan bir etkinlik olarak gerçekleştirildi. Festival, vatandaşların yoğun katılımıyla coşkuyla kutlandı.
Lapseki Kiraz Festivali'nde Cengiz Kurtoğlu'nun konseri büyük ilgi gördü. Lapseki Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte, üreticilere ödüllere verildi.

Lapseki Belediyesi, 38. Kiraz Festivali kapsamında ünlü sanatçı Cengiz Kurtoğlu'nun sahne aldığı etkinlikleri düzenledi. Binlerce vatandaş, Kurtoğlu'nun konserini izledi ve birbirinden güzel şarkılarına coşkuyla eşlik etti.

Festival öncesinde gerçekleştirilen Lapseki kirazı yarışmasında, Ziraat-900 kategorisinde dereceye giren üreticilere ödülleri verildi. Kiraz yarışması, aroması, gramajı ve sap kalitesi gibi 15 farklı kriterde değerlendirme yapılarak gerçekleştirildi. Hasan Doğan birinci, Ahmet Aksoy ikinci, Ahmet Öncü üçüncü, Mehmet Turgut dördüncü ve Mehmet Şen beşinci olarak derecelendirildi. Diğerleri kategorisinde ise birinci İsmail Okutucu, ikinci Nagihan Kolkoparan, üçüncü Samet Şen, dördüncü Mehmet Oktay ve beşinci Yasemin Güney oldu.

Ödül töreninde, Ziraat-900'de birinciye 7 bin 500 TL, ikinciye 5 bin TL, üçüncüye 3 bin TL, dördüncüye 2 bin TL, beşinciye bin 500 TL para ödülü verildi. Diğer çeşitlerde de birinciye 7 bin 500 TL, ikinciye 5 bin TL, üçüncüye 3 bin TL, dördüncüye 2 bin TL, beşinciye bin 500 TL ödül verildi.

Ödül töreninin ardından Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz bir konuşma yaptı. Yılmaz, Lapseki'nin köprüsüyle, tarımıyla, turizmiyle bölgede parlayan bir ilçe olduğunu vurgulayarak, festivallerin Lapseki'yi tanıtmak, gelenekleri yaşamak ve paylaşmak için önemli bir rol üstlendiğini belirtti. Ayrıca Lapseki kirazının özgün görünümü, lezzeti ve tadıyla diğerlerinden ayrıldığını söyleyerek, festivalin bu değeri ortaya çıkardığını ve üreticileri teşvik ettiğini ifade etti.

Konuşmanın ardından havai fişek gösterisiyle görsel bir şölen sunuldu. Daha sonra ünlü sanatçı Cengiz Kurtoğlu sahneye çıkarak sevilen şarkılarını seslendirdi. Konser sırasında Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Cengiz Kurtoğlu'na günün anısına hediye, çiçek ve kiraz takdim etti.

Lapseki'nin 38. Kiraz Festivali, ilçenin değerlerini ön plana çıkaran, üreticilere teşvik sağlayan ve Lapseki kirazının tanıtımına katkı sunan bir etkinlik olarak gerçekleştirildi. Festival, vatandaşların yoğun katılımıyla coşkuyla kutlandı.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir