109 2
109

Üniversitelerde Jeodezik Sistemler ve Acil Durumlar İçin Toplantılar

06.11.2023 - 14:29, Güncelleme: 06.11.2023 - 14:29
 

Üniversitelerde Jeodezik Sistemler ve Acil Durumlar İçin Toplantılar

Üniversiteler, deprem öncesi hazırlık, iş birliği ve jeodezik sistemler üzerine yoğun bir toplantı yaptı; gelecek için kritik adımlar ve ortak kararlar belirlendi.

Üniversitelerin rektörleri, rektör yardımcıları ve idari yöneticileri, üniversitelerin genel işleyişi, karşılaşılan sorunlar ve bu sorunların çözüm yolları üzerine üç günlük toplantılar gerçekleştirdi. Toplantılarda özellikle olası depremlere karşı afet ve acil durum hazırlıklarının yapılması, ortak çözümler bulunması için çeşitli konular ele alındı. Öne çıkan gündem maddeleri arasında kardeş üniversite uygulamasının başlatılması, kütüphaneler arası dijital veri tabanlarının oluşturulması, meslek yüksekokullarında 3+1 işbaşı eğitimine geçilmesi ve döner sermaye işletmeleriyle ilgili konular vardı. Ayrıca, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, ADIM üniversiteleri birliği üyeleri için geliştirilen "Düşük Maliyetli Jeodezik Sistemler Yerkabuğu Hareketlerinin İzlenmesi" adlı sistem hakkında sunum yaptı. Bu sistem, deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrası yüzey deformasyonlarını yüksek doğrulukla kestirmeyi hedefliyor. Toplantıda, bu sistemin birlik üyesi üniversitelerde kullanımına karar verildi. Yapılan bu toplantılar, üniversitelerin gelecekteki planları ve deprem gibi acil durumlar için alınacak tedbirler açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu kararlar, üniversiteler arasında iş birliğini artırmayı ve ortak çözümler üretmeyi hedefliyor.
Üniversiteler, deprem öncesi hazırlık, iş birliği ve jeodezik sistemler üzerine yoğun bir toplantı yaptı; gelecek için kritik adımlar ve ortak kararlar belirlendi.

Üniversitelerin rektörleri, rektör yardımcıları ve idari yöneticileri, üniversitelerin genel işleyişi, karşılaşılan sorunlar ve bu sorunların çözüm yolları üzerine üç günlük toplantılar gerçekleştirdi. Toplantılarda özellikle olası depremlere karşı afet ve acil durum hazırlıklarının yapılması, ortak çözümler bulunması için çeşitli konular ele alındı. Öne çıkan gündem maddeleri arasında kardeş üniversite uygulamasının başlatılması, kütüphaneler arası dijital veri tabanlarının oluşturulması, meslek yüksekokullarında 3+1 işbaşı eğitimine geçilmesi ve döner sermaye işletmeleriyle ilgili konular vardı.

Ayrıca, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, ADIM üniversiteleri birliği üyeleri için geliştirilen "Düşük Maliyetli Jeodezik Sistemler Yerkabuğu Hareketlerinin İzlenmesi" adlı sistem hakkında sunum yaptı. Bu sistem, deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrası yüzey deformasyonlarını yüksek doğrulukla kestirmeyi hedefliyor. Toplantıda, bu sistemin birlik üyesi üniversitelerde kullanımına karar verildi.

Yapılan bu toplantılar, üniversitelerin gelecekteki planları ve deprem gibi acil durumlar için alınacak tedbirler açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu kararlar, üniversiteler arasında iş birliğini artırmayı ve ortak çözümler üretmeyi hedefliyor.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir