"Sürdürülebilir Yeşil Kalkınma" Projesi Lansman Toplantısı Gerçekleştirildi

GÜNDEM (HM) - Haber Merkezi | 30.01.2024 - 10:05, Güncelleme: 30.01.2024 - 10:21
 

"Sürdürülebilir Yeşil Kalkınma" Projesi Lansman Toplantısı Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) tarafından ‘Sürdürülebilir Yeşil Kalkınma Ekoloji Bilinci: Üniversiteler ve Yerel Aktörlerin İş Birliği’ isimli Avrupa Birliği Erasmus+ tarafından desteklenen projenin lansmanı gerçekleştirildi. Toplantıda yeşil kalkınmanın, ekolojik, ekonomik ve istihdam açısından önemi ele alındı.

Hamidiye Tabyaları Fuaye Alanı Hangar Binası’nda gerçekleşen lansman toplantısına Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, , AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Jülide İskenderoğlu, ÇOMÜ’lü ve öğrenciler katıldı.  Sürdürülebilirlik Uygulamalarına Öncülük Etmekteyiz ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu; “Dünyamız, iklim değişikliği, çevre kirliliği ve bioçeşitlilik gibi ciddi sorunlarla karşı karşıya. Bu sorunlarla mücadele edebilmek için sürdürülebilir yeşil kalkınmaya geçiş yapmamız kaçınılmazdır. Sürdürülebilir yeşil kalkınma, çevresel, ekonomik ve sosyal açıdan sürdürülebilir bir kalkınma modeli olarak da ifade edilebiliyor. Sürdürülebilir yeşil kalkınma, yalnızca çevreyi korumak için değil, aynı zamanda ekonomik kalkınma ve sosyal refahı sağlamak için gereklidir. Sürdürülebilir yeşil kalkınma, diğer taraftan yeni iş fırsatları yaratabilir, istihdamları arttırabilir ve gelir eşitsizliğini de ortadan kaldırabilir. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak, Çanakkale kentiyle birlikte sürdürülebilir yeşil kalkınmaya geçişi desteklemek için çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Bu noktada üniversite yerleşkelerimizde sürdürülebilirlik uygulamalarına da öncülük etmekteyiz. Yeşil dönüşüm ve sürdürülebilirlik alanlarında kordinatörlükler ve öğrenci kulüpleri oluşturduk. Bu alanlardaki dış kaynaklı fonlardan maksimum olarak üniversitemizin ve kentimizin yararına faydalanmak adına çeşitli alt çalışma grupları oluşturduk, somut proje fikirlerini, alt çalışma grupları tarafından projelere dönüştürmekteyiz” dedi. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir; “Çevremizin son dönemde ilgi odağı olması ve özellikle akademik çalışmalara konu olması, gelecek adına çok umut vericidir. Özellikle son dönemde ÇOMÜ’deki kaliteli ve verimli çalışmaların hem önümüze ışık tuttuğunu hem de gelecek adına umut kazandırdığını ifade etmek istiyorum. Tarihi Alan Başkanlığı olarak, çevreye duyarlı, çevreyi korumayı önceleyen idealler olarak bu çalışmanın sonuçlarından faydalanmak istediğimizi söylemek isteriz. Sürdürülebilir çevre ve yenilenebilir enerji, artık Türkiye’nin gündeminin başında olması gereken konulardır. Dolayısıyla bu gündemi oluşturan üniversitemize teşekkür ediyorum” dedi. Toplantıda, Yeşil Dönüşüm Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Dilvin İpek ile Ecounıty Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Erdal Eroğlu da projeye ilişkin bilgi verdi. İpek, projenin amacının, üniversiteler ve yerel aktörler arasında sürdürülebilir yeşil kalkınma konusunda işbirliği ve iletişimi güçlendirmek olduğunu söyledi. Eroğlu ise projenin faaliyetleri, çıktıları ve beklenen etkileri hakkında sunum yaptı. Eroğlu, projenin, üniversite ve yerel aktörler arasında ortak bir vizyon oluşturarak, sürdürülebilir kalkınma uygulamalarının yaygınlaşmasına katkı sağlayacağını ifade etti.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) tarafından ‘Sürdürülebilir Yeşil Kalkınma Ekoloji Bilinci: Üniversiteler ve Yerel Aktörlerin İş Birliği’ isimli Avrupa Birliği Erasmus+ tarafından desteklenen projenin lansmanı gerçekleştirildi. Toplantıda yeşil kalkınmanın, ekolojik, ekonomik ve istihdam açısından önemi ele alındı.

Hamidiye Tabyaları Fuaye Alanı Hangar Binası’nda gerçekleşen lansman toplantısına Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, , AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Jülide İskenderoğlu, ÇOMÜ’lü ve öğrenciler katıldı. 

Sürdürülebilirlik Uygulamalarına Öncülük Etmekteyiz

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu; “Dünyamız, iklim değişikliği, çevre kirliliği ve bioçeşitlilik gibi ciddi sorunlarla karşı karşıya. Bu sorunlarla mücadele edebilmek için sürdürülebilir yeşil kalkınmaya geçiş yapmamız kaçınılmazdır. Sürdürülebilir yeşil kalkınma, çevresel, ekonomik ve sosyal açıdan sürdürülebilir bir kalkınma modeli olarak da ifade edilebiliyor. Sürdürülebilir yeşil kalkınma, yalnızca çevreyi korumak için değil, aynı zamanda ekonomik kalkınma ve sosyal refahı sağlamak için gereklidir. Sürdürülebilir yeşil kalkınma, diğer taraftan yeni iş fırsatları yaratabilir, istihdamları arttırabilir ve gelir eşitsizliğini de ortadan kaldırabilir. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak, Çanakkale kentiyle birlikte sürdürülebilir yeşil kalkınmaya geçişi desteklemek için çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Bu noktada üniversite yerleşkelerimizde sürdürülebilirlik uygulamalarına da öncülük etmekteyiz. Yeşil dönüşüm ve sürdürülebilirlik alanlarında kordinatörlükler ve öğrenci kulüpleri oluşturduk. Bu alanlardaki dış kaynaklı fonlardan maksimum olarak üniversitemizin ve kentimizin yararına faydalanmak adına çeşitli alt çalışma grupları oluşturduk, somut proje fikirlerini, alt çalışma grupları tarafından projelere dönüştürmekteyiz” dedi.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir; “Çevremizin son dönemde ilgi odağı olması ve özellikle akademik çalışmalara konu olması, gelecek adına çok umut vericidir. Özellikle son dönemde ÇOMÜ’deki kaliteli ve verimli çalışmaların hem önümüze ışık tuttuğunu hem de gelecek adına umut kazandırdığını ifade etmek istiyorum. Tarihi Alan Başkanlığı olarak, çevreye duyarlı, çevreyi korumayı önceleyen idealler olarak bu çalışmanın sonuçlarından faydalanmak istediğimizi söylemek isteriz. Sürdürülebilir çevre ve yenilenebilir enerji, artık Türkiye’nin gündeminin başında olması gereken konulardır. Dolayısıyla bu gündemi oluşturan üniversitemize teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantıda, Yeşil Dönüşüm Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Dilvin İpek ile Ecounıty Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Erdal Eroğlu da projeye ilişkin bilgi verdi. İpek, projenin amacının, üniversiteler ve yerel aktörler arasında sürdürülebilir yeşil kalkınma konusunda işbirliği ve iletişimi güçlendirmek olduğunu söyledi. Eroğlu ise projenin faaliyetleri, çıktıları ve beklenen etkileri hakkında sunum yaptı. Eroğlu, projenin, üniversite ve yerel aktörler arasında ortak bir vizyon oluşturarak, sürdürülebilir kalkınma uygulamalarının yaygınlaşmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir