Gelibolu’nun Fethinin 669’uncu Yıl Dönümü Kutlandı

GÜNDEM 16.06.2023 - 00:10, Güncelleme: 16.06.2023 - 00:10
 

Gelibolu’nun Fethinin 669’uncu Yıl Dönümü Kutlandı

Çanakkale Gelibolu'da Türklerin Rumeli'ye geçişi ve Gelibolunun kurtuluşu dolayısıyla kutlama töreni düzenlendi.

Gelibolu'nun Karainebeyli köyünde, Türklerin Anadolu'dan Rumeli'ye geçişinin ve Gelibolu'nun fethinin 669. yıldönümü ile Gazi Süleyman Paşa'yı anma programı düzenlendi. Törende, Ece Bey'in kabri önünde bir araya gelen katılımcılar arasında Vali İlhami Aktaş, Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı, Eceabat Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Emniyet Müdürü Celal Taşci, Gelibolu Belediye Başkan Vekili Zafer Mete, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, protokol üyeleri ve vatandaşlar yer aldı. Anma programı, Ece Bey ve şehitler için yapılan Mevlid-i Şerif okumasıyla başladı. Ardından Ece Bey'in mezarına çiçekler bırakıldı. Katılımcılar, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudular. Daha sonra Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi ve dualar edildi. Programda, Ece Bey'in biyografisi ve tarihteki önemi hakkında bir konuşma yapıldı. Gelibolu Ecebey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Cemre Dayı ise duygusal bir şiir okudu. Anma töreni, Gelibolu mehteran takımının gösterisiyle son buldu.
Çanakkale Gelibolu'da Türklerin Rumeli'ye geçişi ve Gelibolunun kurtuluşu dolayısıyla kutlama töreni düzenlendi.

Gelibolu'nun Karainebeyli köyünde, Türklerin Anadolu'dan Rumeli'ye geçişinin ve Gelibolu'nun fethinin 669. yıldönümü ile Gazi Süleyman Paşa'yı anma programı düzenlendi. Törende, Ece Bey'in kabri önünde bir araya gelen katılımcılar arasında Vali İlhami Aktaş, Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı, Eceabat Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Emniyet Müdürü Celal Taşci, Gelibolu Belediye Başkan Vekili Zafer Mete, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, protokol üyeleri ve vatandaşlar yer aldı.

Anma programı, Ece Bey ve şehitler için yapılan Mevlid-i Şerif okumasıyla başladı. Ardından Ece Bey'in mezarına çiçekler bırakıldı. Katılımcılar, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudular. Daha sonra Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi ve dualar edildi. Programda, Ece Bey'in biyografisi ve tarihteki önemi hakkında bir konuşma yapıldı. Gelibolu Ecebey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Cemre Dayı ise duygusal bir şiir okudu. Anma töreni, Gelibolu mehteran takımının gösterisiyle son buldu.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir