Ezine Derbentbaşı Köyü Orman Yangını Kontrol Altında

13.08.2023 - 23:49, Güncelleme: 13.08.2023 - 23:49
 

Ezine Derbentbaşı Köyü Orman Yangını Kontrol Altında

Ezine Derbentbaşı Köyü yakınlarındaki orman yangını kontrol altına alındı, yangında 2 hektarlık alan zarar gördü.

Ezine ilçesine bağlı Derbentbaşı köyü çevresinde meydana gelen orman yangını, hava ve karadan gerçekleştirilen başarılı müdahaleler sayesinde kontrol altına alındı. Yangının etkisiyle tahrip olan alan yaklaşık 2 hektarı buldu. Olay, saat 14.30 civarında Derbentbaşı köyü yakınlarındaki ormanlık alanda meydana geldi. Rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan yangına, 1 ilk müdahale aracı, 20 arazöz, 6 su ikmal aracı, 3 dozer, 6 helikopter, 2 uçak, 3 treyler ve toplamda 145 personel ile Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Hem havadan hem de karadan sürdürülen yoğun çaba sonucunda yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Ancak yangın esnasında yaklaşık 2 hektarlık alan zarar gördü. Bölgede şu an itibarıyla soğutma çalışmaları titizlikle sürdürülüyor. Yangının nedeni ve çıkış sebebiyle ilgili inceleme başlatıldı. 
Ezine Derbentbaşı Köyü yakınlarındaki orman yangını kontrol altına alındı, yangında 2 hektarlık alan zarar gördü.

Ezine ilçesine bağlı Derbentbaşı köyü çevresinde meydana gelen orman yangını, hava ve karadan gerçekleştirilen başarılı müdahaleler sayesinde kontrol altına alındı. Yangının etkisiyle tahrip olan alan yaklaşık 2 hektarı buldu.

Olay, saat 14.30 civarında Derbentbaşı köyü yakınlarındaki ormanlık alanda meydana geldi. Rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan yangına, 1 ilk müdahale aracı, 20 arazöz, 6 su ikmal aracı, 3 dozer, 6 helikopter, 2 uçak, 3 treyler ve toplamda 145 personel ile Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Hem havadan hem de karadan sürdürülen yoğun çaba sonucunda yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Ancak yangın esnasında yaklaşık 2 hektarlık alan zarar gördü.

Bölgede şu an itibarıyla soğutma çalışmaları titizlikle sürdürülüyor. Yangının nedeni ve çıkış sebebiyle ilgili inceleme başlatıldı. 

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir