109 2
109

ÇOMÜ'de "6 Şubat Depremi Vefat Eden Öğrenciler Hatıra Ormanı" İçin Fidan Dikimi Gerçekleştirildi

GÜNDEM 05.02.2024 - 19:04, Güncelleme: 05.02.2024 - 19:04
 

ÇOMÜ'de "6 Şubat Depremi Vefat Eden Öğrenciler Hatıra Ormanı" İçin Fidan Dikimi Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), ÇOMÜ Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörlüğü, Uluslararası Sosyal Sorumluluk Derneği, Sosyal Sorumluluk Kulübü iş birliğinde düzenlenen “6 Şubat Depremi Vefat Eden Öğrenciler Hatıra Ormanı” için fidan dikim programı ÇOMÜ Rektörlüğü önünde gerçekleştirildi.

Etkinliğe ÇOMÜ Rektörü. Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Dinçay Köksal, Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, akademik ve idari personeller, öğrenciler ve davetliler katıldı.   Fidan dikme etkinliğine başlamadan konuşma yapan Rektör Erenoğlu şunları söyledi:   “6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem faciası yaşadık. Hayatın doğal akışını engelleyen bir afetti. Afetin ilk anından beri üniversitemiz hızlı bir aksiyon aldı. Şimdiki Sosyal Sorumluluk ve Proje Koordinarörlüğümüz öğrencilerle ve personellerle organize bir şekilde yardım kampanyası düzenledi.   Afette üniversite öğrencilerimizden 13 tanesini kaybettik. ‘6 Şubat Depremi Vefat Eden Öğrenciler Hatıra Ormanı İçin Fidan Dikim Programı’ düzenleyerek bir farkındalık oluşturmak istedik. Hafta devamında da anma etkinliklerimiz devam edecek.   Deprem gerçeğini unutmamamız lazım. Unutulması halinde ne yazık ki ülkemizdeki deprem gerçeği değişmiyor. Afet eğitiminin çok önemli olduğunu düşünüyorum bu sebeple üniversite olarak bu alanda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm kayıplarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. İnşallah ülke olarak bir daha böyle büyük acılar yaşamayız.”     Konuşmanın ardından ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nimetullah Akın tarafından yaptırılan dua ile ağaç dikimine geçildi.     Fidanların arasından birini ÇOMÜ'lü bir depremzede öğrenci dikti. Fidana astığı not ise herkesi duygulandırdı. Notta şöyle yazıyordu: "6 Şubat depreminde vefat eden öğretmenlerim, izci liderlerim ve yakınlarımın adına seni buraya dikiyorum. Ömrün uzun olsun HATAY. Sana bu ismi veriyorum. Sen de bizim gibi ne olursa olsun ayakta kal."       Haber: Hatice Çekil 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), ÇOMÜ Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörlüğü, Uluslararası Sosyal Sorumluluk Derneği, Sosyal Sorumluluk Kulübü iş birliğinde düzenlenen “6 Şubat Depremi Vefat Eden Öğrenciler Hatıra Ormanı” için fidan dikim programı ÇOMÜ Rektörlüğü önünde gerçekleştirildi.

Etkinliğe ÇOMÜ Rektörü. Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Dinçay Köksal, Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, akademik ve idari personeller, öğrenciler ve davetliler katıldı.

 
Fidan dikme etkinliğine başlamadan konuşma yapan Rektör Erenoğlu şunları söyledi:
 
6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem faciası yaşadık. Hayatın doğal akışını engelleyen bir afetti. Afetin ilk anından beri üniversitemiz hızlı bir aksiyon aldı. Şimdiki Sosyal Sorumluluk ve Proje Koordinarörlüğümüz öğrencilerle ve personellerle organize bir şekilde yardım kampanyası düzenledi.
 
Afette üniversite öğrencilerimizden 13 tanesini kaybettik. ‘ 6 Şubat Depremi Vefat Eden Öğrenciler Hatıra Ormanı İçin Fidan Dikim Programı’ düzenleyerek bir farkındalık oluşturmak istedik. Hafta devamında da anma etkinliklerimiz devam edecek.
 
Deprem gerçeğini unutmamamız lazım. Unutulması halinde ne yazık ki ülkemizdeki deprem gerçeği değişmiyor. Afet eğitiminin çok önemli olduğunu düşünüyorum bu sebeple üniversite olarak bu alanda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Tüm kayıplarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. İnşallah ülke olarak bir daha böyle büyük acılar yaşamayız.”
 
 
Konuşmanın ardından ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nimetullah Akın tarafından yaptırılan dua ile ağaç dikimine geçildi.
 
 
Fidanların arasından birini ÇOMÜ'lü bir depremzede öğrenci dikti. Fidana astığı not ise herkesi duygulandırdı. Notta şöyle yazıyordu:
" 6 Şubat depreminde vefat eden öğretmenlerim, izci liderlerim ve yakınlarımın adına seni buraya dikiyorum. Ömrün uzun olsun HATAY. Sana bu ismi veriyorum. Sen de bizim gibi ne olursa olsun ayakta kal."
 
 
 
Haber: Hatice Çekil 

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir