ÇOMÜ Hastanesi ve Özbekistan arasında Sağlık Turizminde İş Birliği Protokolü İmzaladı

SAĞLIK 24.01.2024 - 20:18, Güncelleme: 24.01.2024 - 20:21
 

ÇOMÜ Hastanesi ve Özbekistan arasında Sağlık Turizminde İş Birliği Protokolü İmzaladı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi ve Özbekistan arasında Sağlık Turizminde İşbirliği protokolü kapsamında Özbekistan'dan gelen ailenin tedavisi ÇOMÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirildi.

Bu iş birliği sayesinde, Özbekistan'dan gelen hastaların tedavilerinin Çanakkale'de gerçekleştirileceğine değinen Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu açıklamasına şöyle devam etti: " Aylık 4 bin hasta transfer etme hedefimiz var. Bu hasta transferleri hem üniversiteye hem de kente önemli katkılar sağlayacaktır. 4 yıl önce yangında uzuvlarını kaybeden Özbekistanlı bir aile 89 gün boyunca hastanemizde tedavi gördü. Aile hem fiziksel hem de mental rehabilitasyon süreçlerini başarıyla tamamladı. Özbekistan ile başlayan iş birliğinin yanı sıra Balkan ve Kafkas coğrafyasındaki diğer ülkelerle görüşmelerimiz sürüyor. Sadece Uluslararası Sağlık Turizminde değil aynı zamanda kent sağlığına yönelik hizmet çalışmalarını da sürdürüyoruz. Hastanenin yoğun bakım kapasitesini arttırdık. Nöro yoğun bakım aktif olarak hizmet vermekte. Ağız ve Diş Sağlığı Araştırma Merkezinde geniş çaplı sağlık hizmetleri sunuyoruz." Açıklamanın ardından Özbekistanlı aile ziyaret edildi. Ziyaret sırasında Plastik, Rekonstrüksiyon Ve Estetik Cerrahisi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Akyüz tedavi süreçleri hakkında bilgiler verdi. Hatice Çekil
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi ve Özbekistan arasında Sağlık Turizminde İşbirliği protokolü kapsamında Özbekistan'dan gelen ailenin tedavisi ÇOMÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirildi.

Bu iş birliği sayesinde, Özbekistan'dan gelen hastaların tedavilerinin Çanakkale'de gerçekleştirileceğine değinen Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu açıklamasına şöyle devam etti: " Aylık 4 bin hasta transfer etme hedefimiz var. Bu hasta transferleri hem üniversiteye hem de kente önemli katkılar sağlayacaktır.

4 yıl önce yangında uzuvlarını kaybeden Özbekistanlı bir aile 89 gün boyunca hastanemizde tedavi gördü. Aile hem fiziksel hem de mental rehabilitasyon süreçlerini başarıyla tamamladı.

Özbekistan ile başlayan iş birliğinin yanı sıra Balkan ve Kafkas coğrafyasındaki diğer ülkelerle görüşmelerimiz sürüyor.

Sadece Uluslararası Sağlık Turizminde değil aynı zamanda kent sağlığına yönelik hizmet çalışmalarını da sürdürüyoruz. Hastanenin yoğun bakım kapasitesini arttırdık. Nöro yoğun bakım aktif olarak hizmet vermekte. Ağız ve Diş Sağlığı Araştırma Merkezinde geniş çaplı sağlık hizmetleri sunuyoruz."

Açıklamanın ardından Özbekistanlı aile ziyaret edildi. Ziyaret sırasında Plastik, Rekonstrüksiyon Ve Estetik Cerrahisi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Akyüz tedavi süreçleri hakkında bilgiler verdi.

Hatice Çekil

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir