Çanakkale'de Kimlik Unutan Öğrenci TYT'ye Alınmadı

17.06.2023 - 22:35, Güncelleme: 17.06.2023 - 22:35
 

Çanakkale'de Kimlik Unutan Öğrenci TYT'ye Alınmadı

Çanakkale'de YKS'ye girecek olan öğrenci, kimliğini unutunca sınava alınmadı. Babası kimliği getireceğini söylese de süre yeterli olmadı.

Çanakkale'de İbrahim Bodur Anadolu Lisesi'nde gerçekleşen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) yapıldı. Sınava katılmak isteyen öğrenciler, okula gelerek kimlik kontrolleri ve üst aramaları sonrasında sınav binasına geçiş yaptı. Aileler ise okul bahçesinde ve girişinde heyecanla çocuklarını bekledi. Sınava girecek öğrencilere aileleri sarılarak başarı dileklerinde bulunuldu. Dİğer öğrenciler gibi Dağhan Taşçı isimli öğrenci de sınava girebilmek için İbrahim Bodur Anadolu Lisesi'ne geldiğinde kimliğini yanına almayı unuttuğunu fark etti. Dağhan Taşçı ehliyetini göstererek durumu sınav görevlilerine anlatmaya çalışmasına rağmen içeri alınmadı. Babası da oğlunun sınav binasına girmesine izin verilmesini sağlamak için kimliğini getireceğini ifade etti fakat bu talep yetkililer tarafından kabul edilmedi. Görevliler, saat 10.00'da kapıların kapanacağını ve kimliği getirme süresinin yetmeyebileceğini belirtti. Bu durum üzerine Dağhan'ın babası ile görevliler arasında kısa bir tartışma yaşandı. Babası, "Oğlum içeriye girsin, ben dakikaya kimliği getireceğim" diye tepki gösterdi. Ancak, görevlilerin uyarısı üzerine Dağhan üzgün bir şekilde okuldan ayrıldı. YKS'nin ilk oturumu TYT'ye giremeyen ve evraklarını bir gün önceden hazırlamadığı için babasıyla da kısa süreli bir tartışma yaşan Dağhan Taşçı, üzgün bir şekilde okuldan ayrıldı.      
Çanakkale'de YKS'ye girecek olan öğrenci, kimliğini unutunca sınava alınmadı. Babası kimliği getireceğini söylese de süre yeterli olmadı.

Çanakkale'de İbrahim Bodur Anadolu Lisesi'nde gerçekleşen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) yapıldı. Sınava katılmak isteyen öğrenciler, okula gelerek kimlik kontrolleri ve üst aramaları sonrasında sınav binasına geçiş yaptı. Aileler ise okul bahçesinde ve girişinde heyecanla çocuklarını bekledi. Sınava girecek öğrencilere aileleri sarılarak başarı dileklerinde bulunuldu.

Dİğer öğrenciler gibi Dağhan Taşçı isimli öğrenci de sınava girebilmek için İbrahim Bodur Anadolu Lisesi'ne geldiğinde kimliğini yanına almayı unuttuğunu fark etti. Dağhan Taşçı ehliyetini göstererek durumu sınav görevlilerine anlatmaya çalışmasına rağmen içeri alınmadı. Babası da oğlunun sınav binasına girmesine izin verilmesini sağlamak için kimliğini getireceğini ifade etti fakat bu talep yetkililer tarafından kabul edilmedi. Görevliler, saat 10.00'da kapıların kapanacağını ve kimliği getirme süresinin yetmeyebileceğini belirtti.

Bu durum üzerine Dağhan'ın babası ile görevliler arasında kısa bir tartışma yaşandı. Babası, "Oğlum içeriye girsin, ben dakikaya kimliği getireceğim" diye tepki gösterdi. Ancak, görevlilerin uyarısı üzerine Dağhan üzgün bir şekilde okuldan ayrıldı.

YKS'nin ilk oturumu TYT'ye giremeyen ve evraklarını bir gün önceden hazırlamadığı için babasıyla da kısa süreli bir tartışma yaşan Dağhan Taşçı, üzgün bir şekilde okuldan ayrıldı.

 
 
 

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir