Çanakkale'de Kaçak Göçmen Operasyonu, 25 Göçmen Kurtarıldı

ASAYİŞ 25.09.2023 - 11:02, Güncelleme: 25.09.2023 - 11:02
 

Çanakkale'de Kaçak Göçmen Operasyonu, 25 Göçmen Kurtarıldı

Çanakkale'de yelkenli tekne içinde yakalanan 25 kaçak göçmen, jandarma ve Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı, organizatör gözaltında.

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı ekiplerinin, Erenköy bölgesi açıklarında düzenlediği kaçak göçmen operasyonu büyük bir başarıya imza attı. Bu operasyon, yelkenli bir teknenin içinde 25 kaçak göçmenin ve bir organizatörün yakalanmasıyla sonuçlandı. Ancak operasyon sırasında ortaya çıkan bazı detaylar oldukça şaşırtıcıydı. Olay, Çanakkale'nin merkezi olan Erenköy bölgesi açıklarında gerçekleşti. Jandarma ve Sahil Güvenlik ekipleri, göçmen kaçakçılığına karşı koordineli bir operasyon düzenledi. Operasyonun hedefi 'Elif Ege' adlı yelkenli tekneydi. Tekne içinde bulunan 25 kişi, Suriye uyruklu olup, aralarında 18 erkek, 3 kadın ve 2 erkek çocuk bulunuyordu. Kaçak göçmenleri taşıyan teknenin kaptanı ise organizatör C.B. olarak belirlendi ve gözaltına alındı. Ayrıca, yelkenli tekneye de el konuldu. Operasyon sonucunda yakalanan kaçak göçmenler, jandarma tarafından gerekli işlemlerin ardından Ayvacık ilçesinde bulunan Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edilecekti. Ancak operasyon sırasında ortaya çıkan ilginç bir detay, teknenin kaptanı organizatör C.B.'nin alkollü olarak denizde seyir halinde olduğuydu. Bu durum, jandarma ve Sahil Güvenlik ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kaçak göçmenlerin hayatını kurtarmak için büyük bir faciayı önlemelerini sağladı. Teknenin kaptanı, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Bu operasyon, yetkililerin kaçak göçmenlerin tehlikeli deniz yolculuklarına karşı etkin bir şekilde mücadele etmeye devam ettiğini gösteriyor. Sahil Güvenlik ve jandarma ekiplerinin koordinasyonu ve hızlı müdahalesi, bu tür olayların sonuçlarına karşı önemli bir güvence sağlıyor.
Çanakkale'de yelkenli tekne içinde yakalanan 25 kaçak göçmen, jandarma ve Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı, organizatör gözaltında.

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı ekiplerinin, Erenköy bölgesi açıklarında düzenlediği kaçak göçmen operasyonu büyük bir başarıya imza attı. Bu operasyon, yelkenli bir teknenin içinde 25 kaçak göçmenin ve bir organizatörün yakalanmasıyla sonuçlandı. Ancak operasyon sırasında ortaya çıkan bazı detaylar oldukça şaşırtıcıydı.

Olay, Çanakkale'nin merkezi olan Erenköy bölgesi açıklarında gerçekleşti. Jandarma ve Sahil Güvenlik ekipleri, göçmen kaçakçılığına karşı koordineli bir operasyon düzenledi. Operasyonun hedefi 'Elif Ege' adlı yelkenli tekneydi. Tekne içinde bulunan 25 kişi, Suriye uyruklu olup, aralarında 18 erkek, 3 kadın ve 2 erkek çocuk bulunuyordu. Kaçak göçmenleri taşıyan teknenin kaptanı ise organizatör C.B. olarak belirlendi ve gözaltına alındı. Ayrıca, yelkenli tekneye de el konuldu.

Operasyon sonucunda yakalanan kaçak göçmenler, jandarma tarafından gerekli işlemlerin ardından Ayvacık ilçesinde bulunan Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edilecekti. Ancak operasyon sırasında ortaya çıkan ilginç bir detay, teknenin kaptanı organizatör C.B.'nin alkollü olarak denizde seyir halinde olduğuydu. Bu durum, jandarma ve Sahil Güvenlik ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kaçak göçmenlerin hayatını kurtarmak için büyük bir faciayı önlemelerini sağladı. Teknenin kaptanı, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Bu operasyon, yetkililerin kaçak göçmenlerin tehlikeli deniz yolculuklarına karşı etkin bir şekilde mücadele etmeye devam ettiğini gösteriyor. Sahil Güvenlik ve jandarma ekiplerinin koordinasyonu ve hızlı müdahalesi, bu tür olayların sonuçlarına karşı önemli bir güvence sağlıyor.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir