109 2
109

Çanakkale'de Deprem Bilinci Çalıştayı: Toplum Hazırlığı ve İşbirliği

19.08.2023 - 02:07, Güncelleme: 19.08.2023 - 02:07
 

Çanakkale'de Deprem Bilinci Çalıştayı: Toplum Hazırlığı ve İşbirliği

Çanakkale'de Deprem Bilinci Çalıştayında toplum hazırlığı ve risk azaltma vurgusuyla önemli adım atıldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, deprem riskine karşı toplum bilincini artırmayı ve güçlü bir dayanıklılık kültürü oluşturmayı amaçlayan önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Çalıştayda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir Çelen, İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı, Çalışma Ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz gibi önemli isimler ile akademik personel ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri bir araya geldi. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Çanakkale Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir Çelen, çalıştayın deprem riskine karşı toplum bilincini artırmak ve düzenli bir gelecek oluşturmak amacıyla atılmış önemli bir adım olduğunu vurguladı. Çelen, deprem riskinin büyük doğal afet tehditlerinden biri olduğunu ve tarihsel olarak birçok depremin binlerce can kaybına yol açtığını belirtti. Bu nedenle depreme karşı hazırlıklı ve dayanıklı yapıların inşa edilmesinin hayati önem taşıdığını vurguladı. Çanakkale'nin deprem kuşağında yer aldığını hatırlatan Çelen, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığının bu konuya büyük önem verdiğini ve paydaşlarla iş birliği içinde çalıştıklarını ifade etti. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ise konuşmasında, etkinliğin 17 Ağustos 1999 Gölcük depreminin 24. yıl dönümünde düzenlenmesinin önemine dikkat çekti. Depremin gerçekliğiyle yüzleşmenin ve riskleri azaltmanın gerekliliğine vurgu yapan Erenoğlu, çalıştayın temasının "Depremi biliyoruz. Hedefimiz Riskleri Azaltmak, Farkındalığı Artırmak" olduğunu belirtti. Ülkenin deprem kuşağı üzerinde bulunduğunu ve bu gerçekle yüzleşildiğini ancak bilimsel ve teknolojik imkanlarla deprem etkilerini en aza indirmeye çalıştıklarını ifade etti. Rektör Erenoğlu, afet farkındalığının toplumun depreme hazırlıklı olmasını sağlayacak en önemli unsurlardan biri olduğunu söyledi. Deprem bilincini artırma, afet eğitimleri verme, afet yönetimi planları oluşturma ve tatbikatlar yapmanın bu konunun merkezinde olduğunu vurguladı. Çalıştayın amacının uzman akademisyenlerin, kamu kurumlarının, sivil toplum örgütlerinin ve yerel yönetimlerin görüş ve önerilerini alarak ortak bir akıl ve iş birliği oluşturmak olduğunu belirtti. Açılış konuşmalarının ardından farklı konularda gerçekleşen odak grup toplantılarıyla çalıştay devam etti. Sunumların tamamlanmasının ardından toplu bir fotoğraf çekimiyle etkinlik sona erdi. Bu etkinlik, deprem riskine karşı toplum bilincini artırma ve dayanıklılık kültürünü oluşturma yönünde atılan önemli bir adım olarak değerlendirildi.     
Çanakkale'de Deprem Bilinci Çalıştayında toplum hazırlığı ve risk azaltma vurgusuyla önemli adım atıldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, deprem riskine karşı toplum bilincini artırmayı ve güçlü bir dayanıklılık kültürü oluşturmayı amaçlayan önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Çalıştayda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir Çelen, İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı, Çalışma Ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz gibi önemli isimler ile akademik personel ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri bir araya geldi.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Çanakkale Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir Çelen, çalıştayın deprem riskine karşı toplum bilincini artırmak ve düzenli bir gelecek oluşturmak amacıyla atılmış önemli bir adım olduğunu vurguladı. Çelen, deprem riskinin büyük doğal afet tehditlerinden biri olduğunu ve tarihsel olarak birçok depremin binlerce can kaybına yol açtığını belirtti. Bu nedenle depreme karşı hazırlıklı ve dayanıklı yapıların inşa edilmesinin hayati önem taşıdığını vurguladı. Çanakkale'nin deprem kuşağında yer aldığını hatırlatan Çelen, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığının bu konuya büyük önem verdiğini ve paydaşlarla iş birliği içinde çalıştıklarını ifade etti.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ise konuşmasında, etkinliğin 17 Ağustos 1999 Gölcük depreminin 24. yıl dönümünde düzenlenmesinin önemine dikkat çekti. Depremin gerçekliğiyle yüzleşmenin ve riskleri azaltmanın gerekliliğine vurgu yapan Erenoğlu, çalıştayın temasının "Depremi biliyoruz. Hedefimiz Riskleri Azaltmak, Farkındalığı Artırmak" olduğunu belirtti. Ülkenin deprem kuşağı üzerinde bulunduğunu ve bu gerçekle yüzleşildiğini ancak bilimsel ve teknolojik imkanlarla deprem etkilerini en aza indirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Rektör Erenoğlu, afet farkındalığının toplumun depreme hazırlıklı olmasını sağlayacak en önemli unsurlardan biri olduğunu söyledi. Deprem bilincini artırma, afet eğitimleri verme, afet yönetimi planları oluşturma ve tatbikatlar yapmanın bu konunun merkezinde olduğunu vurguladı. Çalıştayın amacının uzman akademisyenlerin, kamu kurumlarının, sivil toplum örgütlerinin ve yerel yönetimlerin görüş ve önerilerini alarak ortak bir akıl ve iş birliği oluşturmak olduğunu belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından farklı konularda gerçekleşen odak grup toplantılarıyla çalıştay devam etti. Sunumların tamamlanmasının ardından toplu bir fotoğraf çekimiyle etkinlik sona erdi. Bu etkinlik, deprem riskine karşı toplum bilincini artırma ve dayanıklılık kültürünü oluşturma yönünde atılan önemli bir adım olarak değerlendirildi. 

 

 

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir