Çanakkale'de Antep Fıstığı Hasadı Şenliği

TARIM 01.10.2023 - 15:12, Güncelleme: 01.10.2023 - 15:12
 

Çanakkale'de Antep Fıstığı Hasadı Şenliği

Ayvacık'ta 40 ton Antep fıstığı üretimi coşkuyla kutlandı. Bereketli hasat ve ödüllü yarışma renkli şenlikte.

Ayvacık ilçesinin Şapköy köyünde bu yıl 40 ton Antep fıstığı üretimi gerçekleşti ve bu coşku dolu üretim kutlamaları için Çanakkale'nin tarım ve orman otoriteleri tarafından ikinci kez Antep fıstığı hasat şenliği düzenlendi. Fıstık hasat şenliği, Antep fıstığı ağaçlarından hasat edilen mahsulle başladı ve köyde inşası süren Şapköy Antep Fıstığı Üretim ve Paketleme Tesisi ile köy meydanındaki ürün stantlarını içeren bir geziyle devam etti. Ayvacık Kaymakamı Salih Sak, şenlikte yaptığı konuşmada, "Bu yılki fıstık hasadının verimli olmasını diliyorum. Şapköy köyümüze ve çevre köylere hizmet edecek güzel bir tesis inşa ediliyor. Bu tesisle birlikte Antep fıstığı daha fazla değer kazanacak ve üreticilerimize katkı sağlayacak. Şenliğimize katılan herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından, Ayvacık Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösterisi izlendi. Gösterinin ardından, en kaliteli Antep fıstığı üretiminde dereceye giren üreticilere ödülleri takdim edildi. Katılımcılara hasat edilen taze Antep fıstıkları ikram edildi ve Antep Fıstığı Hasat Şenliği sona erdi. Bu coşku dolu etkinliğe, Ayvacık Kaymakamı Salih Sak, Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, kamu kurumlarından temsilciler, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve bölge sakinleri katıldı. Çanakkale'nin Antep fıstığı üretimindeki bu başarısı, gelecekte daha fazla bereket ve refah getirecek gibi görünüyor. 
Ayvacık'ta 40 ton Antep fıstığı üretimi coşkuyla kutlandı. Bereketli hasat ve ödüllü yarışma renkli şenlikte.

Ayvacık ilçesinin Şapköy köyünde bu yıl 40 ton Antep fıstığı üretimi gerçekleşti ve bu coşku dolu üretim kutlamaları için Çanakkale'nin tarım ve orman otoriteleri tarafından ikinci kez Antep fıstığı hasat şenliği düzenlendi.

Fıstık hasat şenliği, Antep fıstığı ağaçlarından hasat edilen mahsulle başladı ve köyde inşası süren Şapköy Antep Fıstığı Üretim ve Paketleme Tesisi ile köy meydanındaki ürün stantlarını içeren bir geziyle devam etti.

Ayvacık Kaymakamı Salih Sak, şenlikte yaptığı konuşmada, "Bu yılki fıstık hasadının verimli olmasını diliyorum. Şapköy köyümüze ve çevre köylere hizmet edecek güzel bir tesis inşa ediliyor. Bu tesisle birlikte Antep fıstığı daha fazla değer kazanacak ve üreticilerimize katkı sağlayacak. Şenliğimize katılan herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Ayvacık Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösterisi izlendi. Gösterinin ardından, en kaliteli Antep fıstığı üretiminde dereceye giren üreticilere ödülleri takdim edildi. Katılımcılara hasat edilen taze Antep fıstıkları ikram edildi ve Antep Fıstığı Hasat Şenliği sona erdi.

Bu coşku dolu etkinliğe, Ayvacık Kaymakamı Salih Sak, Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, kamu kurumlarından temsilciler, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve bölge sakinleri katıldı.

Çanakkale'nin Antep fıstığı üretimindeki bu başarısı, gelecekte daha fazla bereket ve refah getirecek gibi görünüyor. 

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir