Çanakkale'de 13. Uluslararası Troya Halk Dansları ve Müzik Festivali

TURİZM 05.07.2023 - 00:07, Güncelleme: 05.07.2023 - 00:18
 

Çanakkale'de 13. Uluslararası Troya Halk Dansları ve Müzik Festivali

13. Uluslararası Troya Halk Dansları ve Müzik Festivali, gösterilerle başladı. Dünyadan ve Türkiye'nin çeşitli illerinden halk müziği toplulukları katıldı.

  Çanakkale Folklor Araştırmaları Derneği (ÇAFAD) Gençlik ve Spor Kulübü  tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Troya Halk Dansları ve Müzik Festivali renkli gösterilerle başladı. Festival ekibi açılış öncesi Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ı da ziyaret etti. Troya halk oyunları ve müzik festivali heyetini kongre merkezinde ağırlayan belediye başkanı Ülgür Gökhan, ziyaretten memnun kaldı. Bosna-Hersek, Romanya, Bulgaristan ve Endonezya'nın yanı sıra Türkiye'nin çeşitli illerinden halk müziği topluluklarını ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Başkan Gökhan; "Balkanlar coğrafyası aşina olduğumuz bir coğrafyadır. Yıllar önce gelip yerleşen çok vatandaşımız var. Bu nedenle Balkan ülkeleriyle yakın ilişkilerimiz var. Endonezya bizim için uzak bir ülke ama onlarla da dini  bir ilişkimiz var. ÇAFAD uzun yıllardır folklor adına çok güzel işler yapıyor. Festivalin bu yıl 13'üncüsü yapılacak. Bu bağlamda birçok genci folklorla tanıştırmıştır. Bu nedenle ÇAFAD'a teşekkürlerimi sunmak isterim. “Müzik ve folklor dostluk kurmanın en güzel araçlarından biridir” diyerek konuşmasına devam eden Başkan Gökhan; "Müzik ve dansın dile ihtiyacı yok. Biz sadece oynar ve eğleniriz. Huzur içinde olmak için  insanların mutlu olması gerekir. Sokakta tokalaşmayacağınız biriyle el ele mutlu bir şekilde dans edebilirsiniz. Bu nedenle barış duygularını buradan ülkelerine ve şehirlerine taşısınlar. Çünkü burası Çanakkale ve barış şehridir.” Sohbet ortamında devam eden ziyarette  ÇAFAD Başkanı Selim Yazan da  Başkan Gökhan'a ve Çanakkale Belediyesi'ne misafirperverlikleri için teşekkür etti. Ziyaret hediye takdimi ile son buldu. Öte yandan, akşam saatlerinde Kordonboyu'ndaki Çağlar Kaynak basketbol sahasında düzenlenen 13. Uluslararası Truva Halk Dansları ve Müzik Festivali'nde renkli görüntüler yaşandı. Vali İlhami Aktaş ve eşi Songül Aktaş, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve eşi Hale Gökhan'ın yanı sıra yerli ve yabancı konukların da aralarında bulunduğu çok sayıda vatandaşın katıldığı festival etkinlikleri büyük beğeniyle izlendi. Festivale katılan grupların dansları ve müzik performansları büyük alkış aldı.  Programın sonunda Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, kutlama komitesine ve katılan ekiplere teşekkür ederek plaket takdim etti. Çanakkale TV  
13. Uluslararası Troya Halk Dansları ve Müzik Festivali, gösterilerle başladı. Dünyadan ve Türkiye'nin çeşitli illerinden halk müziği toplulukları katıldı.

 

Çanakkale Folklor Araştırmaları Derneği (ÇAFAD) Gençlik ve Spor Kulübü  tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Troya Halk Dansları ve Müzik Festivali renkli gösterilerle başladı. Festival ekibi açılış öncesi Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ı da ziyaret etti. Troya halk oyunları ve müzik festivali heyetini kongre merkezinde ağırlayan belediye başkanı Ülgür Gökhan, ziyaretten memnun kaldı.

Bosna-Hersek, Romanya, Bulgaristan ve Endonezya'nın yanı sıra Türkiye'nin çeşitli illerinden halk müziği topluluklarını ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Başkan Gökhan; "Balkanlar coğrafyası aşina olduğumuz bir coğrafyadır. Yıllar önce gelip yerleşen çok vatandaşımız var. Bu nedenle Balkan ülkeleriyle yakın ilişkilerimiz var. Endonezya bizim için uzak bir ülke ama onlarla da dini  bir ilişkimiz var. ÇAFAD uzun yıllardır folklor adına çok güzel işler yapıyor. Festivalin bu yıl 13'üncüsü yapılacak. Bu bağlamda birçok genci folklorla tanıştırmıştır. Bu nedenle ÇAFAD'a teşekkürlerimi sunmak isterim. “Müzik ve folklor dostluk kurmanın en güzel araçlarından biridir” diyerek konuşmasına devam eden Başkan Gökhan; "Müzik ve dansın dile ihtiyacı yok. Biz sadece oynar ve eğleniriz. Huzur içinde olmak için  insanların mutlu olması gerekir.

Sokakta tokalaşmayacağınız biriyle el ele mutlu bir şekilde dans edebilirsiniz. Bu nedenle barış duygularını buradan ülkelerine ve şehirlerine taşısınlar. Çünkü burası Çanakkale ve barış şehridir.” Sohbet ortamında devam eden ziyarette  ÇAFAD Başkanı Selim Yazan da  Başkan Gökhan'a ve Çanakkale Belediyesi'ne misafirperverlikleri için teşekkür etti. Ziyaret hediye takdimi ile son buldu. Öte yandan, akşam saatlerinde Kordonboyu'ndaki Çağlar Kaynak basketbol sahasında düzenlenen 13. Uluslararası Truva Halk Dansları ve Müzik Festivali'nde renkli görüntüler yaşandı. Vali İlhami Aktaş ve eşi Songül Aktaş, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve eşi Hale Gökhan'ın yanı sıra yerli ve yabancı konukların da aralarında bulunduğu çok sayıda vatandaşın katıldığı festival etkinlikleri büyük beğeniyle izlendi. Festivale katılan grupların dansları ve müzik performansları büyük alkış aldı.

 Programın sonunda Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, kutlama komitesine ve katılan ekiplere teşekkür ederek plaket takdim etti.

Çanakkale TV

 

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir