Biga'da Kedi ve Köpek Zehirlenme Olayına Hayvanseverler Tepkili

09.09.2023 - 23:48, Güncelleme: 09.09.2023 - 23:48
 

Biga'da Kedi ve Köpek Zehirlenme Olayına Hayvanseverler Tepkili

Biga'da şok edici olay: 14 kedi ve 4 köpek zehirlendi, hayvanseverler şiddeti kınıyor, soruşturma başlatıldı.

Biga ilçesine bağlı Şakirbey köyünde meydana gelen üzücü olayda, iddialara göre 14 kedi ve 4 köpek, fare zehriyle zehirlenerek hayatlarını kaybetti. Bu acı olay, hayvanseverlerin büyük bir tepkisini çekti. Kedi ve köpeklerin sahipleri, bu vahşi saldırının ardından hemen savcılığa başvurarak şikayetçi oldular. Biga Sokak Hayvanları Koruma Derneği (BİSHAK) Başkan Yardımcısı Çiğdem Düven Koca, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu olay son derece üzücü ve vahimdir. Bu hayvanlar, yasalarla koruma altına alınmış canlılardır ve sahiplenilmişlerdir. Sahipli veya sahipsiz, tüm hayvanların korunması gerekmektedir. Telef olan kedi ve köpeklerin sahibi, komşularıyla hiçbir olumsuz ilişkisinin olmadığını belirtiyor. Ancak böyle bir vahşeti gerçekleştirmek kabul edilemez. Bir kişi, hayvana zarar verdiği zaman, yarın insanlara da zarar verebilir. Bu nedenle bu tür davranışları vicdansızlık olarak değerlendiriyoruz" dedi. Jandarma, bu korkunç olayla ilgili detaylı bir inceleme başlatmış durumda. Bu tür vahşi saldırıları önlemek ve sorumluları adalet önüne çıkarmak için yetkililerin en üst düzeyde çaba göstermesi gerekmektedir. Hayvanseverler ise bu tür olaylara karşı duyarlılıklarını sürdürmekte ve hayvan haklarına sahip çıkmak için bir araya gelmektedirler.
Biga'da şok edici olay: 14 kedi ve 4 köpek zehirlendi, hayvanseverler şiddeti kınıyor, soruşturma başlatıldı.

Biga ilçesine bağlı Şakirbey köyünde meydana gelen üzücü olayda, iddialara göre 14 kedi ve 4 köpek, fare zehriyle zehirlenerek hayatlarını kaybetti. Bu acı olay, hayvanseverlerin büyük bir tepkisini çekti. Kedi ve köpeklerin sahipleri, bu vahşi saldırının ardından hemen savcılığa başvurarak şikayetçi oldular.

Biga Sokak Hayvanları Koruma Derneği (BİSHAK) Başkan Yardımcısı Çiğdem Düven Koca, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu olay son derece üzücü ve vahimdir. Bu hayvanlar, yasalarla koruma altına alınmış canlılardır ve sahiplenilmişlerdir. Sahipli veya sahipsiz, tüm hayvanların korunması gerekmektedir. Telef olan kedi ve köpeklerin sahibi, komşularıyla hiçbir olumsuz ilişkisinin olmadığını belirtiyor. Ancak böyle bir vahşeti gerçekleştirmek kabul edilemez. Bir kişi, hayvana zarar verdiği zaman, yarın insanlara da zarar verebilir. Bu nedenle bu tür davranışları vicdansızlık olarak değerlendiriyoruz" dedi.

Jandarma, bu korkunç olayla ilgili detaylı bir inceleme başlatmış durumda. Bu tür vahşi saldırıları önlemek ve sorumluları adalet önüne çıkarmak için yetkililerin en üst düzeyde çaba göstermesi gerekmektedir. Hayvanseverler ise bu tür olaylara karşı duyarlılıklarını sürdürmekte ve hayvan haklarına sahip çıkmak için bir araya gelmektedirler.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir