109 2
109

AKUT Çanakkale Kurtarma Merkezi Açıldı

18.08.2023 - 01:06, Güncelleme: 18.08.2023 - 01:06
 

AKUT Çanakkale Kurtarma Merkezi Açıldı

Marmara Depremi'nin 24. yılında, AKUT Çanakkale, Kepez Operasyon Merkezi'ni açarak afetlerde daha etkin ve hızlı müdahaleye hazır hale geldi.

17 Ağustos'un 24. yılında, AKUT Çanakkale ekibinin Çanakkale Kepez Operasyon Merkezi'nin açılışı büyük bir katılımla gerçekleşti. Törene, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, AFAD Müdürü İbrahim Tarı, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, diğer daire müdürleri, STK temsilcileri, AKUT gönüllüleri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. AKUT Çanakkale Ekip Lideri Burç Naşit Ongan, kuruluşunun 2010 yılında gerçekleştiğini ve bugüne kadar 50'den fazla operasyon gerçekleştirdiklerini belirtti. Bu operasyonlar sonucunda 10 vatandaşın ve 5 hayvanın sağlıklı olarak kurtarıldığını dile getirdi. Ongan, 130 aktif gönüllüye sahip olan ekiplerinin deprem, sel, yangın ve doğada kayıp vakalarında arama kurtarma faaliyetlerini yürütebilecek kapasitede olduğunu ve öncelikle Çanakkale, sonrasında ise Türkiye'nin farklı bölgelerinde görev yapmaya hazır olduklarını vurguladı. Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleriyle birlikte AKUT Çanakkale ekibinin Kepez Operasyon Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi. Merkez, 32 metrekarelik eğitim, toplantı ve koordinasyon salonu, 21 metrekarelik ofis ve idari birim, 37 metrekarelik 2 adet lojistik birim olmak üzere toplamda 90 metrekare kapalı alana ve yaklaşık 500 metrekare açık alana sahip. Açık alan, rutin eğitim ve toplantı faaliyetlerinin yanı sıra acil durumlarda diğer bölgelerden gelecek AKUT arama kurtarma ekiplerinin konuşlanacağı çadır kamp alanı ve afet koordinasyon merkezi olarak kullanılacak şekilde düzenlendi. Ayrıca, açılış programının sonunda AKUT'un Türkiye'nin çeşitli illerinde doğal afetlerde yürüttüğü kurtarma çalışmalarını anlatan bir fotoğraf sergisi düzenlendi. Bu sergiyle, AKUT'un yıllar içinde ne denli önemli bir role sahip olduğu ve afet durumlarında nasıl etkili bir şekilde müdahale edebildiği görsel olarak anlatıldı. 
Marmara Depremi'nin 24. yılında, AKUT Çanakkale, Kepez Operasyon Merkezi'ni açarak afetlerde daha etkin ve hızlı müdahaleye hazır hale geldi.

17 Ağustos'un 24. yılında, AKUT Çanakkale ekibinin Çanakkale Kepez Operasyon Merkezi'nin açılışı büyük bir katılımla gerçekleşti. Törene, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, AFAD Müdürü İbrahim Tarı, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, diğer daire müdürleri, STK temsilcileri, AKUT gönüllüleri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

AKUT Çanakkale Ekip Lideri Burç Naşit Ongan, kuruluşunun 2010 yılında gerçekleştiğini ve bugüne kadar 50'den fazla operasyon gerçekleştirdiklerini belirtti. Bu operasyonlar sonucunda 10 vatandaşın ve 5 hayvanın sağlıklı olarak kurtarıldığını dile getirdi. Ongan, 130 aktif gönüllüye sahip olan ekiplerinin deprem, sel, yangın ve doğada kayıp vakalarında arama kurtarma faaliyetlerini yürütebilecek kapasitede olduğunu ve öncelikle Çanakkale, sonrasında ise Türkiye'nin farklı bölgelerinde görev yapmaya hazır olduklarını vurguladı.

Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleriyle birlikte AKUT Çanakkale ekibinin Kepez Operasyon Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi. Merkez, 32 metrekarelik eğitim, toplantı ve koordinasyon salonu, 21 metrekarelik ofis ve idari birim, 37 metrekarelik 2 adet lojistik birim olmak üzere toplamda 90 metrekare kapalı alana ve yaklaşık 500 metrekare açık alana sahip. Açık alan, rutin eğitim ve toplantı faaliyetlerinin yanı sıra acil durumlarda diğer bölgelerden gelecek AKUT arama kurtarma ekiplerinin konuşlanacağı çadır kamp alanı ve afet koordinasyon merkezi olarak kullanılacak şekilde düzenlendi.

Ayrıca, açılış programının sonunda AKUT'un Türkiye'nin çeşitli illerinde doğal afetlerde yürüttüğü kurtarma çalışmalarını anlatan bir fotoğraf sergisi düzenlendi. Bu sergiyle, AKUT'un yıllar içinde ne denli önemli bir role sahip olduğu ve afet durumlarında nasıl etkili bir şekilde müdahale edebildiği görsel olarak anlatıldı. 

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir