“ Adaya aday olmak büyük bir şereftir"

SİYASET (HM) - Haber Merkezi | 16.03.2024 - 18:39, Güncelleme: 16.03.2024 - 18:48
 

“ Adaya aday olmak büyük bir şereftir"

AK Parti Gökçeada seçim koordinasyon merkezi açılışı gerçekleştirildi.

AK Parti Milletvekili Ayhan Gider belediye seçimlerinin yerel seçim olduğuna dikkat çekti. Gökçeada seçim koordinasyon merkezinin açılışına katılan Gider; “ Bugün Yıldıray başkan Gökçeada’nın belediye başkan adayı. Belediye seçimleri yerel seçimlerdir. Yani burada halkımız kimden en iyi hizmeti alacağına inanıyorsa ona oy verecek. Bu seçimden sonra memleketin siyasi sistemi değişmeyecek, Cumhurbaşkanı veya hükümet değişmeyecek ama Gökçeada’nın alacağı hizmetler değişecek. Bunda birkaç tane etken var. Birincisi adayların kendi performansı. Seçilecek aday neleri becerebiliyor. Bugüne kadar hayatında neleri becermiş, nerede başarılı olmuş bence bunlara bakmak lazım.      Bir diğer konuda Gökçeada ölçeğindeki ilçelerde muhalefetten seçilen belediye başkanı ağzıyla kuş tutsa suyu çözebilir, çöpü çözebilir. Ancak burası bir ilçe üzerinde bir yer. Kış nüfusuyla değerlendirmemek lazım. Tarihiyle, turizmiyle, güvenliğiyle değerlendirmek lazım. Burası çok yukarlara da taşınabilir, eski mağdur günlerini de yaşayabilir. Bu tamamen idarecilerin becerisiyle ilgilidir. İktidar partisi belediye başkanı hükümet ile birlikte koordineli şekilde alıp bu adayı çok farklı yerlere taşıyabilir. Muhalefet partisi belediye başkanı ile sadece suyu ve çöpü konuşabilirken iktidar partisi belediye başkanı ile oturduğunuz zaman gemi saatlerinden yeni gemi alımına kadar herşeyi konuşabilirsiniz. Ben inanıyorum ki Gökçeadalılar tercihlerini yaparken dürüst ve çalışkan adaydan yana tercihini kullanacaktır ve 31 Mart akşamı Yıldıray Ölçek’i belediye başkanı olarak kutlayacağımızı düşünüyorum.” dedi.   “ ADAYA ADAY OLMAK ŞEREFTİR”   AK Parti Belediye Başkan Adayı Yıldıray Ölçek ise yaptığı konuşmada Gökçeada’ya aday olmanın büyük bir şeref olduğunun altını çizerek; “Gökçeada’da aday olabilmek çok büyük bir şereftir. Bu şerefi de seçimi kazanarak taçlandırmak istiyorum. Şuan da mikrafon tuttuğum alanda şiir okudum. Şu meydanda yapılan yarışmalarda dereceler elde ettim. Aynı meydanda belediye başkanı olarak adamıza hizmet etmek istiyorum. Çünkü burası Gökçeada ve mahrumiyetin en acısının olduğu yerdir. Burası bir kara parçası değil adadır. Adamızın 3 temel sorunu var. Ulaşım, Sağlık ve Eğitimdir. Peki bunlar belediyenin görevimi hayır. Burada bir araç vardır ve buda belediye başkanının kabiliyetidir. Bende kendimde bu kabiliyeti barındırdığıma inanıyorum. Biz Gökçeada’ya hizmetin en güzelini vereceğiz. Suyu, kanalizasyonu, altyapısı, ulaşımı bunlardan kimsenin şüphesi olmasın. Bizim daha fazlasına ihtiyacımız var. Uyumlu olarak kamu idaresiyle, kaymakamımızla, milletvekilimizle, meclisimizle, hatta Cumhurbaşkanımızla hak ettiği değeri alacağız. Bu siyasi bir tercih değil. Hükümeti kurmuyoruz, iktidarı değiştirmiyoruz. Burası size kapısı her zaman açık olacak bir aday var oda benim” diye konuştu.   Konuşmaların ardından seçim koordinasyon merkezinin açılışı gerçekleştirilerek teşkilat iftarı düzenlendi.  
AK Parti Gökçeada seçim koordinasyon merkezi açılışı gerçekleştirildi.

AK Parti Milletvekili Ayhan Gider belediye seçimlerinin yerel seçim olduğuna dikkat çekti. Gökçe ada seçim koordinasyon merkezinin açılışına katılan Gider; “ Bugün Yıldıray başkan Gökçeada’nın belediye başkan adayı. Belediye seçimleri yerel seçimlerdir. Yani bur ada halkımız kimden en iyi hizmeti alacağına inanıyorsa ona oy verecek. Bu seçimden sonra memleketin siyasi sistemi değişmeyecek, Cumhurbaşkanı veya hükümet değişmeyecek ama Gökçeada’nın alacağı hizmetler değişecek. Bunda birkaç tane etken var. Birincisi adayların kendi performansı. Seçilecek aday neleri becerebiliyor. Bugüne kadar hayatında neleri becermiş, nerede başarılı olmuş bence bunlara bakmak lazım.

 

 
 Bir diğer konuda Gökçe ada ölçeğindeki ilçelerde muhalefetten seçilen belediye başkanı ağzıyla kuş tutsa suyu çözebilir, çöpü çözebilir. Ancak burası bir ilçe üzerinde bir yer. Kış nüfusuyla değerlendirmemek lazım. Tarihiyle, turizmiyle, güvenliğiyle değerlendirmek lazım. Burası çok yukarlara da taşınabilir, eski mağdur günlerini de yaşayabilir. Bu tamamen idarecilerin becerisiyle ilgilidir. İktidar partisi belediye başkanı hükümet ile birlikte koordineli şekilde alıp bu adayı çok farklı yerlere taşıyabilir. Muhalefet partisi belediye başkanı ile sadece suyu ve çöpü konuşabilirken iktidar partisi belediye başkanı ile oturduğunuz zaman gemi saatlerinden yeni gemi alımına kadar herşeyi konuşabilirsiniz. Ben inanıyorum ki Gökçeadalılar tercihlerini yaparken dürüst ve çalışkan adaydan yana tercihini kullanacaktır ve 31 Mart akşamı Yıldıray Ölçek’i belediye başkanı olarak kutlayacağımızı düşünüyorum.” dedi.
 
“ ADAYA ADAY OLMAK ŞEREFTİR”
 
AK Parti Belediye Başkan Adayı Yıldıray Ölçek ise yaptığı konuşm ada Gökçeada’ya aday olmanın büyük bir şeref olduğunun altını çizerek; “Gökçeada’da aday olabilmek çok büyük bir şereftir. Bu şerefi de seçimi kazanarak taçlandırmak istiyorum. Şuan da mikrafon tuttuğum alanda şiir okudum. Şu meydanda yapılan yarışmalarda dereceler elde ettim. Aynı meydanda belediye başkanı olarak adamıza hizmet etmek istiyorum. Çünkü burası Gökçe ada ve mahrumiyetin en acısının olduğu yerdir. Burası bir kara parçası değil adadır. Adamızın 3 temel sorunu var. Ulaşım, Sağlık ve Eğitimdir. Peki bunlar belediyenin görevimi hayır. Bur ada bir araç vardır ve buda belediye başkanının kabiliyetidir. Bende kendimde bu kabiliyeti barındırdığıma inanıyorum. Biz Gökçeada’ya hizmetin en güzelini vereceğiz. Suyu, kanalizasyonu, altyapısı, ulaşımı bunlardan kimsenin şüphesi olmasın. Bizim daha fazlasına ihtiyacımız var. Uyumlu olarak kamu idaresiyle, kaymakamımızla, milletvekilimizle, meclisimizle, hatta Cumhurbaşkanımızla hak ettiği değeri alacağız. Bu siyasi bir tercih değil. Hükümeti kurmuyoruz, iktidarı değiştirmiyoruz. Burası size kapısı her zaman açık olacak bir aday var oda benim” diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından seçim koordinasyon merkezinin açılışı gerçekleştirilerek teşkilat iftarı düzenlendi.
 

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir