60. Uluslararası Troia Festivali: Sanat, Müzik ve Eğlence Bir Arada

GÜNDEM 11.08.2023 - 01:22, Güncelleme: 13.08.2023 - 10:33
 

60. Uluslararası Troia Festivali: Sanat, Müzik ve Eğlence Bir Arada

60. Uluslararası Troia Festivali'nde sanat sergileri, müzik performansları, spor etkinlikleri ve keyifli söyleşilerle dolu renkli bir etkinlik atmosferi yaşanıyor.

60. Uluslararası Troia Festivali, 9 Ağustos 2023 tarihinde başladı ve sanatseverler için çeşitli sergiler, etkinlikler ve gösterilerle dolu bir program sunuyor. Festival kapsamında düzenlenen etkinliklerden bazıları şunlardır: Çanakkale Seramik Müzesi'nde Karma Sergi: "İlelebet" Festivalin açılışında Çanakkale Seramik Müzesi'nde "İlelebet" adlı karma sergi ziyarete açıldı.Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da sergiyi ziyaret ederek eserleri tek tek inceledi ve sanatçılara seramik takdiminde bulundu. ÇOMÜ Rektörü ve Çanakkale Belediye Başkanı Katılımıyla "Buğdayın Hikayesi" İllüstrasyon Sergisi Açıldı Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası ve Kültür Merkezi'nde bulunan Troia Sergi Salonu, "Buğdayın Hikayesi" isimli uluslararası katılımlı İllüstrasyon Sergisi'ne ev sahipliği yapıyor. Serginin açılışına Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu ve birçok önemli isim katıldı. Sergide, buğdayın hayattaki güncel ve tarihsel önemini yansıtan eserler, 22 ülkeden 60 sanatçı ve tasarımcının katkılarıyla sergileniyor. Sunay Akın'ın Söyleşisi Festivalin önemli isimlerinden biri olan şair, yazar, gazeteci ve araştırmacı Sunay Akın'ın "Yüz Yüze" isimli söyleşisi, Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezi Amfisi'nde gerçekleşti. Söyleşi, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve çok sayıda kentlinin katılımıyla gerçekleşti. Akın, tarihsel olayları çarpıcı bir şekilde ele alarak dinleyicileri etkiledi. Söyleşinin sonunda Belediye Başkanı, Sunay Akın'a seramik hediye etti. Açık Hava Spor Etkinlikleri Barış Kordonunda düzenlenen açık hava spor etkinlikleri, festivalin enerjik ve eğlenceli yönlerini yansıtıyor. Eğitmen Hilal Aktur'un rehberliğinde kentliler, vinyasa yoga deneyimini yaşama fırsatı buluyor. Çocuk Etkinlikleri Festival, çocukları da unutmadı. Halk Bahçesinde düzenlenen etkinliklerde çocukların sevdiği isimlerden biri olan Onur Erol, miniklerle buluştu. Şarkılar ve danslarla renklenen etkinlik, çocuklar ve aileler için keyifli bir deneyim sunuyor. Müzik Ziyafeti: Boğaz Orkestrası Festivalin ilk gününde, Boğaz Orkestrası Çağlar Kaynak Basketbol Sahasında sahne aldı. Katılımcılar, orkestranın müzik ziyafeti eşliğinde keyifli bir akşam geçirdi. Tiyatro Gösterisi: "Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü" Ankara Sanat Tiyatrosu'nun sahnelediği "Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü" isimli tiyatro oyunu, festivalin tiyatro etkinliklerine renk kattı. Oyun, katılımcılardan büyük beğeni aldı ve festival coşkusunu tiyatro sahnesine taşıdı. Festivalin renkli etkinlikleri, 13 Ağustos 2023 tarihine kadar devam edecek. Kentli ve misafirler, sanat, spor, müzik ve tiyatro gibi farklı alanlarda zenginleşen etkinlik programından keyif alıyor. Çanakkale TV
60. Uluslararası Troia Festivali'nde sanat sergileri, müzik performansları, spor etkinlikleri ve keyifli söyleşilerle dolu renkli bir etkinlik atmosferi yaşanıyor.

60. Uluslararası Troia Festivali, 9 Ağustos 2023 tarihinde başladı ve sanatseverler için çeşitli sergiler, etkinlikler ve gösterilerle dolu bir program sunuyor. Festival kapsamında düzenlenen etkinliklerden bazıları şunlardır:

Çanakkale Seramik Müzesi'nde Karma Sergi: "İlelebet"

Festivalin açılışında Çanakkale Seramik Müzesi'nde "İlelebet" adlı karma sergi ziyarete açıldı.Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da sergiyi ziyaret ederek eserleri tek tek inceledi ve sanatçılara seramik takdiminde bulundu.

ÇOMÜ Rektörü ve Çanakkale Belediye Başkanı Katılımıyla "Buğdayın Hikayesi" İllüstrasyon Sergisi Açıldı

Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası ve Kültür Merkezi'nde bulunan Troia Sergi Salonu, "Buğdayın Hikayesi" isimli uluslararası katılımlı İllüstrasyon Sergisi'ne ev sahipliği yapıyor. Serginin açılışına Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu ve birçok önemli isim katıldı. Sergide, buğdayın hayattaki güncel ve tarihsel önemini yansıtan eserler, 22 ülkeden 60 sanatçı ve tasarımcının katkılarıyla sergileniyor.

Sunay Akın'ın Söyleşisi

Festivalin önemli isimlerinden biri olan şair, yazar, gazeteci ve araştırmacı Sunay Akın'ın "Yüz Yüze" isimli söyleşisi, Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezi Amfisi'nde gerçekleşti. Söyleşi, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve çok sayıda kentlinin katılımıyla gerçekleşti. Akın, tarihsel olayları çarpıcı bir şekilde ele alarak dinleyicileri etkiledi. Söyleşinin sonunda Belediye Başkanı, Sunay Akın'a seramik hediye etti.

Açık Hava Spor Etkinlikleri

Barış Kordonunda düzenlenen açık hava spor etkinlikleri, festivalin enerjik ve eğlenceli yönlerini yansıtıyor. Eğitmen Hilal Aktur'un rehberliğinde kentliler, vinyasa yoga deneyimini yaşama fırsatı buluyor.

Çocuk Etkinlikleri

Festival, çocukları da unutmadı. Halk Bahçesinde düzenlenen etkinliklerde çocukların sevdiği isimlerden biri olan Onur Erol, miniklerle buluştu. Şarkılar ve danslarla renklenen etkinlik, çocuklar ve aileler için keyifli bir deneyim sunuyor.

Müzik Ziyafeti: Boğaz Orkestrası

Festivalin ilk gününde, Boğaz Orkestrası Çağlar Kaynak Basketbol Sahasında sahne aldı. Katılımcılar, orkestranın müzik ziyafeti eşliğinde keyifli bir akşam geçirdi.

Tiyatro Gösterisi: "Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü"

Ankara Sanat Tiyatrosu'nun sahnelediği "Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü" isimli tiyatro oyunu, festivalin tiyatro etkinliklerine renk kattı. Oyun, katılımcılardan büyük beğeni aldı ve festival coşkusunu tiyatro sahnesine taşıdı.

Festivalin renkli etkinlikleri, 13 Ağustos 2023 tarihine kadar devam edecek. Kentli ve misafirler, sanat, spor, müzik ve tiyatro gibi farklı alanlarda zenginleşen etkinlik programından keyif alıyor.

Çanakkale TV

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir