15 Temmuz'da Çanakkale'de anma etkinlikleri düzenlendi

GÜNDEM 16.07.2023 - 01:02, Güncelleme: 16.07.2023 - 01:02
 

15 Temmuz'da Çanakkale'de anma etkinlikleri düzenlendi

Çanakkale’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için çeşitli etkinlikler düzenlendi. Vali Aktaş, hainlere geçit vermeyeceklerini söyledi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Çanakkale'de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, sancak koşusu, milli birlik yürüyüşü, mehteran gösterisi ve belgesel gösterimi gibi programlarla gerçekleştirildi. Etkinliklere, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, İl Emniyet Müdürü Celal Taşci, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadi Akman, kurum amirleri, STK'lar, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Etkinlikler kapsamında saat 20.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda Çanakkale Valisi İlhami Aktaş tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Ardından 15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu ve milli birlik yürüyüşü başladı. Yürüyüş, İskele Meydanı'nda son buldu. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sancak teslim töreni yapıldı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait römorkörlerden havaya su sıkılıp boğazda görsel şölen oluşturuldu. Ayrıca İskele Meydanı'ndaki camide şehitler için Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua okundu. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, etkinlikte yaptığı konuşmada, 15 Temmuz hain darbe girişimini unutturmayacaklarını ve bu girişime karşı kahramanca mücadele edenleri anlatacaklarını belirtti. Aktaş, "O kahramanların sayesinde bugün Türkiye Yüzyılını yaşıyoruz. Onları unutturmamak için çeşitli etkinliklerle bugünü anıyoruz. Bu etkinliklerden birisi de Cumhuriyetin önsözünün yazıldığı, Çanakkale Zaferi'nin yaşandığı bu kutsal topraklarda dua etmek, şehitlerimizi anmak için bulunuyoruz. Başta Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ve liderliğinde hiçbir zaman bu hainlere hangi amaçla olursa olsun, hiçbir terör örgütüne geçit vermeyeceğimizi haykırıyoruz, haykırmaya devam edeceğiz. Unutmayacağız, unutturmayacağız" dedi. Etkinlikte ayrıca Çanakkale Mehteran Takımı tarafından mehteran gösterisi sunuldu. Öğrenciler tarafından şiir okundu. 15 Temmuz Belgeseli gösterildi.
Çanakkale’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için çeşitli etkinlikler düzenlendi. Vali Aktaş, hainlere geçit vermeyeceklerini söyledi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Çanakkale'de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, sancak koşusu, milli birlik yürüyüşü, mehteran gösterisi ve belgesel gösterimi gibi programlarla gerçekleştirildi.

Etkinliklere, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, İl Emniyet Müdürü Celal Taşci, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadi Akman, kurum amirleri, STK'lar, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikler kapsamında saat 20.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda Çanakkale Valisi İlhami Aktaş tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Ardından 15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu ve milli birlik yürüyüşü başladı. Yürüyüş, İskele Meydanı'nda son buldu. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sancak teslim töreni yapıldı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait römorkörlerden havaya su sıkılıp boğazda görsel şölen oluşturuldu. Ayrıca İskele Meydanı'ndaki camide şehitler için Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua okundu.

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, etkinlikte yaptığı konuşmada, 15 Temmuz hain darbe girişimini unutturmayacaklarını ve bu girişime karşı kahramanca mücadele edenleri anlatacaklarını belirtti. Aktaş, "O kahramanların sayesinde bugün Türkiye Yüzyılını yaşıyoruz. Onları unutturmamak için çeşitli etkinliklerle bugünü anıyoruz. Bu etkinliklerden birisi de Cumhuriyetin önsözünün yazıldığı, Çanakkale Zaferi'nin yaşandığı bu kutsal topraklarda dua etmek, şehitlerimizi anmak için bulunuyoruz. Başta Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ve liderliğinde hiçbir zaman bu hainlere hangi amaçla olursa olsun, hiçbir terör örgütüne geçit vermeyeceğimizi haykırıyoruz, haykırmaya devam edeceğiz. Unutmayacağız, unutturmayacağız" dedi.

Etkinlikte ayrıca Çanakkale Mehteran Takımı tarafından mehteran gösterisi sunuldu. Öğrenciler tarafından şiir okundu. 15 Temmuz Belgeseli gösterildi.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir