Farklı semtlerde 2 kişi boğuldu, bir kişi tedavi altında

YURTTAN HABERLER 21.07.2024 - 18:26, Güncelleme: 21.07.2024 - 18:26
 

Farklı semtlerde 2 kişi boğuldu, bir kişi tedavi altında

Arnavutköy'de denize giren genç ile Sarıyer'de boğulma tehlikesi atlatanları kurtarmak isteyen bir kişi boğuldu

İstanbul'un Arnavutköy ilçesi Yeniköy Mahallesi’nde bulunan Yeniköy sahilinde yüksek dalga boyuna aldırış etmeden denize giren 2 kişi bir müddet sonra suda gözden kayboldu. Cankurtaranlar durumu fark ederek denize atladı. Sahile çıkartılan gençlere sahilde bir müddet kalp masajı yapıldı. Olay yerine gelen ambulanslar ile hastaneye kaldırılan gençlerden Ahmet Yasin Kaygısız (18) hayatını kaybederken, İbrahim Polat’ın ise bilincinin kapalı olduğu ve sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Gençlere denizden çıkartıldıktan sonra yapılan ilk müdahale anları ve ambulansa taşınmaları cep telefonu ile görüntülendi. Sarıyer Kısırkaya Plajı'nda saat 08.00 sıralarında iddiaya göre, birkaç arkadaş serinlemek için denize girdi. Denize giren gençler bir müddet sonra dalgalara kapılarak çırpınmaya başlayınca gençlerin yardımına plajda bulunan Ali Topçu koştu. Cankurtaranın henüz görevine başlamadığı sahilde Topçu, denizde çırpınan iki genci kurtardı. Ardından üçüncü genci de kurtarmak isterken Topçu, dalgalara kapıldı ve sudan çıkamadı. Çevredekilerin tarafından denizden çıkarılan Topçu için olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Sahildeki ilk müdahalenin ardından Sarıyer Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Topçu, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hayatını kaybeden Ali Topçu'nun cenazesi, Şirinevler Ulu Cami'de kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere memleketi Rize’ye götürülecek. “Kısırkaya’da denize girerken dikkat ediyoruz” Kısırkaya’da boğulma vakalarını duyduğunu söyleyen Emre Aslan, “Sabahki boğulma vakasına şahit olmadım ama Kısırkaya’da boğulma vakalarının olduğunu duyuyorum. Burada denize girerken dikkat ediyoruz. Genelde kıyıda yüzmeye çalışıyoruz ve denizde çok açılan arkadaşları uyarıyoruz. Dikkat edilmesi gerekiyor çünkü denizi Karadeniz ve milletimiz de yüzmeyi çok iyi bilmiyor. Ben bile yüzmeyi biliyorum desem bile çok açılmıyorum. Deniz bu seni alıp götürür” diye konuştu.
Arnavutköy'de denize giren genç ile Sarıyer'de boğulma tehlikesi atlatanları kurtarmak isteyen bir kişi boğuldu

İstanbul'un Arnavutköy ilçesi Yeniköy Mahallesi’nde bulunan Yeniköy sahilinde yüksek dalga boyuna aldırış etmeden denize giren 2 kişi bir müddet sonra suda gözden kayboldu. Cankurtaranlar durumu fark ederek denize atladı. Sahile çıkartılan gençlere sahilde bir müddet kalp masajı yapıldı. Olay yerine gelen ambulanslar ile hastaneye kaldırılan gençlerden Ahmet Yasin Kaygısız (18) hayatını kaybederken, İbrahim Polat’ın ise bilincinin kapalı olduğu ve sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Gençlere denizden çıkartıldıktan sonra yapılan ilk müdahale anları ve ambulansa taşınmaları cep telefonu ile görüntülendi.

Sarıyer Kısırkaya Plajı'nda saat 08.00 sıralarında iddiaya göre, birkaç arkadaş serinlemek için denize girdi. Denize giren gençler bir müddet sonra dalgalara kapılarak çırpınmaya başlayınca gençlerin yardımına plajda bulunan Ali Topçu koştu. Cankurtaranın henüz görevine başlamadığı sahilde Topçu, denizde çırpınan iki genci kurtardı. Ardından üçüncü genci de kurtarmak isterken Topçu, dalgalara kapıldı ve sudan çıkamadı. Çevredekilerin tarafından denizden çıkarılan Topçu için olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Sahildeki ilk müdahalenin ardından Sarıyer Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Topçu, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hayatını kaybeden Ali Topçu'nun cenazesi, Şirinevler Ulu Cami'de kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere memleketi Rize’ye götürülecek.

“Kısırkaya’da denize girerken dikkat ediyoruz”
Kısırkaya’da boğulma vakalarını duyduğunu söyleyen Emre Aslan, “Sabahki boğulma vakasına şahit olmadım ama Kısırkaya’da boğulma vakalarının olduğunu duyuyorum. Burada denize girerken dikkat ediyoruz. Genelde kıyıda yüzmeye çalışıyoruz ve denizde çok açılan arkadaşları uyarıyoruz. Dikkat edilmesi gerekiyor çünkü denizi Kara deniz ve milletimiz de yüzmeyi çok iyi bilmiyor. Ben bile yüzmeyi biliyorum desem bile çok açılmıyorum. Deniz bu seni alıp götürür” diye konuştu.

İstanbul HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir