ÇOMÜ’den şehre değer katacak sanat merkezi
ÇOMÜ’den şehre değer katacak sanat merkezi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Anafartalar yerleşkesinde Eğitim Fakültesi kampüsünde yapımı devam eden çok amaçlı konservatuvar binası ile Çanakkale’nin kültür ve sanat yaşamına önemli bir katkı sunmaya hazırlanıyor. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, devam eden inşaat çalışmalarını yerinde inceleyerek şantiye şefinden bilgi aldı ve projeyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, “Burası Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Anafartalar Yerleşkesindeki halk tarafından bilinen Eğitim Fakültesi kampüsümüz. Burada çok amaçlı konservatuar binası içerisindeyiz. İmalat çok iyi gidiyor, sağ olsun şantiye şefimizden de bilgi aldık. 560 kişilik, içinde bulunduğumuz çok amaçlı bir sahne. Arkada kulisleriyle, soyunma odalarıyla, tuvaletleriyle geniş bir alan. Buranın tabii dokusunu özellikle ses akustik sistemleri de mükemmel şekilde hem proje halinde hem uygulanıyor. Yaklaşık 4500 m² bir kapalı alanımız var. 20'nin üzerinde prova odası, antrenman odası var. Bu binayı özellikle çok önemsiyoruz. Neden? Şu, bu kente dokunacak her türlü kentin merkezinde kentimizin ihtiyaç duyduğu opera, tiyatro, bale ve diğer sanatsal kültürel faaliyetlerinde demonstrasyonlarının yapılacağı bir merkez olacak. Şimdiden ben hayırlı olsun diyorum. Mart ayı inşallah başında da anahtar resmi bize zaten imalat iyi gidiyor. Beklenenin, planlarının ötesinin de. Mart ayı başında da inşallah açılsın diye yapacağız” dedi.
Konservatuvar binasının sadece üniversite bünyesinde değil, aynı zamanda kentteki sanatseverler ve sivil toplum kuruluşlarının (STK) kullanımına açık olacağını vurgulayan Prof. Dr. Erenoğlu, bu alanın Çanakkale'nin sanatsal faaliyetlerine ev sahipliği yapacak önemli bir merkez olacağını ifade etti:
“Burada sanatseverler projelerini yapabilecekler, planlama dahilinde, takvimlerimiz dahilinde sergilerini yapabilecekler. Yani dediğim gibi burası sadece üniversitelerin misyonu olan eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı faaliyetlerinin ötesine geçerek kentin de kullanılacağı, derneklerin, STK'ların sanat konusunda her alanda faaliyetlerini yürütecekleri bir ekosistemin merkezi haline gelecek inşallah” diye konuştu.
Eğitim Fakültesi çevresinde uzun süredir ihtiyaç duyulan peyzaj düzenleme çalışmalarının da eş zamanlı olarak devam ettiğini belirten Rektör, bu kapsamda alanın alt ve üst yapısıyla birlikte modern bir görünüme kavuşturulacağını söyledi:
“Bu arada özellikle şunu da belirtmek isterim, eş zamanlı olarak yine Eğitim Fakültesi’nin çevre düzenlemesi, yıllardır kanayan yaradır. Duvarlarıyla, bankamatikleriyle, yerdeki mıcır taşlarıyla, peyzaj çalışmasıyla birlikte eş zamanlı olarak yürütülüp inşallah Mart ayı içerisinde anahtar teslimi halkımızın ve öğrencilerimizin kullanımına sunacağız.”
Mart 2025’te tamamlanması planlanan proje, Çanakkale'nin kültür ve sanat yaşamına önemli bir ivme kazandırarak hem üniversitenin hem de şehrin sanatsal ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor.
Çanakkale HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.