Çanakkale AK Parti’de yeni dönem

SİYASET 20.09.2024 - 22:54, Güncelleme: 20.09.2024 - 22:54
 

Çanakkale AK Parti’de yeni dönem

AK Parti’de bir süredir devam eden sessiz sıkıntı, yeni İl Başkanının belli olmasıyla çözüldü. Milletvekili Ayhan Gider, İl ve Merkez İlçeye uyum içerisinde çalışacağı isimlerin gelmesini sağlayarak siyaset ve hizmet üretilmesinin önünü açmış oldu.

AK Parti'de, milletvekili Ayhan Gider ile geçmiş dönem İl Başkanı Naim Makas arasında hizmet anlayışı noktasında yaşanan uyumsuzluk çoktandır kendisini hissettiriyordu. Özellikle genel seçimler sonrası, AK Parti Çanakkale'de adeta sessizliğe bürünmüş, bunun sonucu da Belediye seçimlerinde ağır şekilde görünmüştü. İl Yöneticileri de durumdan memnun olmadıklarını istifalarıyla ortaya koymuş, seçim sonrası yönetim toplantıları bile güçlükle yapılır hale gelmişti.    Bir süredir AK Parti Genel Merkezin Çanakkale'deki sıkıntıyı yakından takip ettiği de biliniyordu. Koordinatör vekillerin raporları, yöneticilerin ve partinin ileri gelenlerinin bildirimlerini dikkate alan Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Çanakkale'yi milletvekili Ayhan Gider'e emanet etti. İl Başkanlığı konusunda ince eleyip sık dokuyan Gider, Makas yönetiminde teşkilat başkanı olarak görev yapan ve gerek il gerekse ilçelerde sevilen bir isim olan Ömer Faruk Göktürk'ü, Merkez İlçe de ise yine partide bir çok görevde bulunmuş olan, Çanakkalelilerin yakından tanıdığı Recep Ragıp Barış'ı önerdi. Gider'in verdiği iki isime de görevleri tebliğ edildi. Barış'ın Çanakkale merkezde hem teşkilatları bir araya toplaması hem de düşen oyları yeniden artıracak çalışmaları yapması, Ömer Faruk Göktürk'ün ise başta belediyelerin kaybedildiği ilçeler olmak üzere il genelinde yoğun bir çalışma yürütmesi bekleniyor.  AK Parti bir yandan kendi içerisinde toparlanmayı sağlarken bir yandan da Ankara'yla ilişkileri düzelterek Çanakkale'ye yeni yatırımları kazandırmayı amaçlıyor. 
AK Parti’de bir süredir devam eden sessiz sıkıntı, yeni İl Başkanının belli olmasıyla çözüldü. Milletvekili Ayhan Gider, İl ve Merkez İlçeye uyum içerisinde çalışacağı isimlerin gelmesini sağlayarak siyaset ve hizmet üretilmesinin önünü açmış oldu.

AK Parti'de, milletvekili Ayhan Gider ile geçmiş dönem İl Başkanı Naim Makas arasında hizmet anlayışı noktasında yaşanan uyumsuzluk çoktandır kendisini hissettiriyordu. Özellikle genel seçimler sonrası, AK Parti Çanakkale'de adeta sessizliğe bürünmüş, bunun sonucu da Belediye seçimlerinde ağır şekilde görünmüştü. İl Yöneticileri de durumdan memnun olmadıklarını istifalarıyla ortaya koymuş, seçim sonrası yönetim toplantıları bile güçlükle yapılır hale gelmişti. 

 

Bir süredir AK Parti Genel Merkezin Çanakkale'deki sıkıntıyı yakından takip ettiği de biliniyordu. Koordinatör vekillerin raporları, yöneticilerin ve partinin ileri gelenlerinin bildirimlerini dikkate alan Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Çanakkale'yi milletvekili Ayhan Gider'e emanet etti.

İl Başkanlığı konusunda ince eleyip sık dokuyan Gider, Makas yönetiminde teşkilat başkanı olarak görev yapan ve gerek il gerekse ilçelerde sevilen bir isim olan Ömer Faruk Göktürk'ü, Merkez İlçe de ise yine partide bir çok görevde bulunmuş olan, Çanakkalelilerin yakından tanıdığı Recep Ragıp Barış'ı önerdi. Gider'in verdiği iki isime de görevleri tebliğ edildi.

Barış'ın Çanakkale merkezde hem teşkilatları bir araya toplaması hem de düşen oyları yeniden artıracak çalışmaları yapması, Ömer Faruk Göktürk'ün ise başta belediyelerin kaybedildiği ilçeler olmak üzere il genelinde yoğun bir çalışma yürütmesi bekleniyor. 
AK Parti bir yandan kendi içerisinde toparlanmayı sağlarken bir yandan da Ankara'yla ilişkileri düzelterek Çanakkale'ye yeni yatırımları kazandırmayı amaçlıyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir