Kökçak; Yerel basın görmezden geliniyor

Çanakkale İnternet ve Sosyal Medya Basın Mensupları Derneği Başkanı Gökhan Kökçak, "Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’nın reklam için ulusal kanal, ulusal ajans ve dijital platformlara yönelmesi, yerel internet basını ve yerel basının giderek göz ardı edilmesine örnek oluyor.

Yerel internet basını desteklemek; yerel ekonomiyi canlandırmak, toplumun sesini dinlemek ve yerel kültürü korumak anlamına gelir. Yerel basın, halkın nabzını tutar ve kültürel bir mirasın taşıyıcısıdır. Bugün ekonomik zorluklarla mücadele ederken, yerel basının görmezden gelinmesi, hem ekonomik hem de toplumsal açıdan olumsuz sonuçlar doğurabilir. Medya politikalarında dengeli bir yaklaşım benimsenmelidir. Dijital ve yerel medyanın birlikte, uyum içinde çalışmasını sağlamak, toplumun her kesimine ulaşmamıza ve ekonomik kalkınmaya katkıda bulunacaktır.

Yerel basına yatırım yapmak, sadece bir medya stratejisi değil, uzun vadede kültürel ve ekonomik sürdürülebilirliğin anahtarıdır. Sponsorlu yapılan Sosyal Medya reklam çalışmaları anlıktır. Fakat bu şehirde yaşıyorsak, internet ve yerel basın mensuplarıyla her gün yüz yüze geleceksiniz demektir" dedi.