Bozcaada'da bir garip uygulama

Bayram tatiline hazırlanan Bozcaada, ilginç bir uygulamayla gündeme geldi. Bir çok eğlence mekanının bulunduğu adada, mekanların müzik yayını tek bir kanaldan yapılacak. Böylelikle yüksek sesle ve rahatsızlık verici içerikte müzik yayınının önüne geçilmiş olacak.

 

Putin Başkan

Uygulamayı gazeteci/sunucu Candaş Tolga Işık X hesabından duyurdu. Işık, “Bozcaada'nın kendisine 'Putin' lakabı konan yeni belediye başkanı lakabına yakışır bir icraata imza atmış: Bundan sonra Adadaki Rum Mahallesi'nde restoranların çalacağı şarkılara Putin Başkan karar verecek. Ônceki gün tüm restoranlara hoperlör bağlatıldı. Bundan sonra 'belediye' tarafından belirlenen listeden TEK TİP müzik zorunluluğu getirildi. DJ Putin Başkan'ın play listinde olmayan şarkılar yasak, çalana belediye ceza kesecek! 2 sorum var: Mesela eşimizin doğumgünü, oturduğumuz restoranda ona en sevdiği şarkıyı hediye etmek istiyoruz. DJ Putin Başkan'a mı rica ediyoruz? Diyelim ki temmuz ortası Ata Demirer yeni şarkı çıkardı...Dinlemek için belediye encümeni kararı mı gerekecek? Koskoca belediyenin işi gücü bırakıp meşgul olduğu şeye bakar mısınız?”

Bazı vatandaşların, uygulamanın nedenini sorması üzerine Işık, “Aslında çıkış noktası şu: Rum Mahallesi'nde son ses mezdeke filan çalıp, masalara insan çıkaran birkaç restoran var. Buna engel olmak istiyorlar ki bunda haklı. Ama buna tedbir böyle alınmaz! Tüm mekanlara hoperlör bağla, liste yap, şarkılara karar ver filan... Fırsatını bulmuşken Putincilik oynamak bu! Memlekette partisi farketmiyor koltuğa oturan kendini kral zannediyor.” İfadeleri kullandı.

 

Öte yandan, Belediye Başkanı Yahya Göztepe, bozcaadahaber.net haber sitesinde gazeteci Serkan ilik’in sorularını yanıtlarken, “Rum mahallesinde artık müziği tek kanal haline hale getirebiliyoruz, ona başladık” ifadelerine yer verdi. Başkan Göztepe, ilçe halkıyla gerçekleştirdiği toplantıda, “Mekanların açılış ve kapanış saatlerini düzenledik. Restoranlar gece 00:00’da müzik yayınlarını kapatıyorlar. Çevre Şehircilik Bakanlığı’ndan müzik izin belgesi alan işletmeler gece saat 01:00’de müziği kapatacaklar. Kapalı mekanda müzik yapma izni olanalar gece saat 02:00 de müziği kesecekler. Gece saat 02:30’da da diğer bütün mekanlar kapanmış olacak. Çevre Şehircilik İl müdürü ile ön görüşme gerçekleştirdik. Bu görüşme sonucunda önce ses ve gürültü ölçümü yetkisini talep ettik. Talebimiz olumlu karşılandı. Bayramla birlikte belediyemiz ses denetimlerini gerçekleştirecektir” dedi.