Yarımadada bisiklet turu

12.06.2021 - 12:55, Güncelleme: 12.06.2021 - 12:55
 

Yarımadada bisiklet turu

Çanakkale'de, 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Haftası etkinlikleri kapsamında, Şehitlere Saygı Sürüşü Bisiklet Turu gerçekleştirildi. Şehitler Abidesi'nde temsili mezarlıklara karanfil bırakan bisikletçiler daha sonra da Morto Koyu kıyılarında çevre temizliği gerçekleştirdi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Haftası etkinlikleri kapsamında Şehitlere Saygı Sürüşü Bisiklet Turu gerçekleştirildi. Çanakkale Valiliği ve ilgili kurumların organizasyonuyla düzenlenen etkinlikte, Çanakkale İskelesi’nden feribotla Eceabat ilçesinde bulunan Kilitbahir köyüne gelen çok sayıda bisikletçi, Kilitbahir Kalesi önünden Şehitler Abidesi’ne kadar pedal çevirdi. Burada sembolik şehit mezarlıklarında dua eden bisikletçiler daha sonra karanfil bıraktılar. Şehitler Abidesi’ndeki program sonunda Morto Koyu’na gelen bisikletçiler, burada sahil ve kıyılarında çevre temizliği yaptı.   Bisiklet turuna katılan Batu Özen, “Bugün şehitlerimizin anısına 21 kilometre pedal çevirdik. Şehitlerimiz için manevi değeri yüksek ve duygu yüklü bir etkinlik oldu. Şehitlerimiz için dua edip, karanfil bıraktık. Morto koyunda da temizlik yapıyoruz” dedi.  Çanakkale'den feribotla etkinliğe katıldıklarını belirten Semra Türker, "Bugün öncelikle Çanakkale’den feribotla bisiklet severler olarak Tarihi Gelibolu Yarımadasına geçtik. Daha sonra 21 kilometrelik bir bisiklet sürüşünden sonra Şehitler Abidesi’ne ulaştık. Şehitlerimiz için dua edip, sembolik şehit mezarlarına karanfil bıraktık. Morto koyunda da çevre temizliği gerçekleştirdik. Mutluyuz, huzurluyuz, gururluyuz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.  Etkinliklere jandarma atlı birlikleri de destek verdi.   
Çanakkale'de, 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Haftası etkinlikleri kapsamında, Şehitlere Saygı Sürüşü Bisiklet Turu gerçekleştirildi. Şehitler Abidesi'nde temsili mezarlıklara karanfil bırakan bisikletçiler daha sonra da Morto Koyu kıyılarında çevre temizliği gerçekleştirdi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Haftası etkinlikleri kapsamında Şehitlere Saygı Sürüşü Bisiklet Turu gerçekleştirildi. Çanakkale Valiliği ve ilgili kurumların organizasyonuyla düzenlenen etkinlikte, Çanakkale İskelesi’nden feribotla Eceabat ilçesinde bulunan Kilitbahir köyüne gelen çok sayıda bisikletçi, Kilitbahir Kalesi önünden Şehitler Abidesi’ne kadar pedal çevirdi. Burada sembolik şehit mezarlıklarında dua eden bisikletçiler daha sonra karanfil bıraktılar. Şehitler Abidesi’ndeki program sonunda Morto Koyu’na gelen bisikletçiler, burada sahil ve kıyılarında çevre temizliği yaptı.  

Bisiklet turuna katılan Batu Özen, “Bugün şehitlerimizin anısına 21 kilometre pedal çevirdik. Şehitlerimiz için manevi değeri yüksek ve duygu yüklü bir etkinlik oldu. Şehitlerimiz için dua edip, karanfil bıraktık. Morto koyunda da temizlik yapıyoruz” dedi. 
Çanakkale'den feribotla etkinliğe katıldıklarını belirten Semra Türker, "Bugün öncelikle Çanakkale’den feribotla bisiklet severler olarak Tarihi Gelibolu Yarımadasına geçtik. Daha sonra 21 kilometrelik bir bisiklet sürüşünden sonra Şehitler Abidesi’ne ulaştık. Şehitlerimiz için dua edip, sembolik şehit mezarlarına karanfil bıraktık. Morto koyunda da çevre temizliği gerçekleştirdik. Mutluyuz, huzurluyuz, gururluyuz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu. 
Etkinliklere jandarma atlı birlikleri de destek verdi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir