Troy Medya

Okumadan imzalamış!

GÜNDEM 03.05.2021 - 19:21, Güncelleme: 01.06.2021 - 14:03
 

Okumadan imzalamış!

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Hıfzısıhha Kurulunun 'Tam kapanma döneminde tekel bayilerin kapalı olmasına, market, bakkal, büfe gibi yerlerde alkol ürünü satılmamasına' yönelik kararına "Okumadan imzaladım" diyerek imzasını geri çekti. Kentle ilgili kararları "Okumadan imzalayan" Gökhan'a sosyal medyada vatandaşlar tepki gösterdi.

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 30/04/2021 Tarih ve Karar No:4/l Kararına göre, Çanakkale'de "Tam kapanma döneminde tekel bayilerin kapalı olmasına, market, bakkal, büfe gibi yerlerde alkol ürünü satılmamasına" karar verildi. Karar, bütün üyelerin imzasıyla "Oy birliği" ile alındı. Kararın altında imzası olan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, gelen tepkiler üzerine 3 gün sonra imzasını geri çektiğini açıkladı. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Gökhan, "Çanakkale Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 30/04/2021 Tarih ve Karar No:4/l Kararının 4. ve 5. Maddelerine Dair İmzamın Geri Çekilmesi Hakkında" ki yazılı belgemi kamuoyunun bilgisine sunarım" dedi. Gökhan'ın Çanakkale Valiliğine yazdığı dilekçede imzasını geri çektiği maddelerin ticari faaliyetlerin devam etmesi için nöbetçi döviz büroları oluşturulması ve bu döviz bürolarının açık olması kararı ile Tam kapanma döneminde tekel bayilerin kapalı olmasına, market, bakkal, büfe gibi yerlerde alkol ürünü satılmaması kararı olduğu görüldü. Gökhan iki maddedeki imzasını geri çektiğini açıklayarak kararın oy birliğiyle değil oy çokluğuyla alındığı şeklinde düzeltme yapılmasını istedi.  Bu açıklamasının ardından Gazeteci Tekin Uğurlu'nun canlı yayınına katılan Gökhan, kararı İç İşleri Bakanlığı Genelgesi sanarak okumadan imzaladığını söyledi. Tartışmaların başlaması üzerine genelgeyi okuduğunu ve bu iki maddenin genelgede yer almadığını fark ettiğini belirtti. 30 Mayıs'ta alınan kararın ardından, "Alkol yasağına imza atan CHP'li başkan" olarak sıkça eleştrilen Gökhan, imzasını geri çekmesinin ardından ise "Belgelere okumadan imza atan Başkan" olarak eleştirilmeye başlandı. Sosyal Medyada bir çok vatandaş, Gökhan'ın "Okumadan imzaladım" şeklindeki savunmasına tepki gösterdi. 
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Hıfzısıhha Kurulunun 'Tam kapanma döneminde tekel bayilerin kapalı olmasına, market, bakkal, büfe gibi yerlerde alkol ürünü satılmamasına' yönelik kararına "Okumadan imzaladım" diyerek imzasını geri çekti. Kentle ilgili kararları "Okumadan imzalayan" Gökhan'a sosyal medyada vatandaşlar tepki gösterdi.

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 30/04/2021 Tarih ve Karar No:4/l Kararına göre, Çanakkale'de "Tam kapanma döneminde tekel bayilerin kapalı olmasına, market, bakkal, büfe gibi yerlerde alkol ürünü satılmamasına" karar verildi. Karar, bütün üyelerin imzasıyla "Oy birliği" ile alındı. Kararın altında imzası olan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, gelen tepkiler üzerine 3 gün sonra imzasını geri çektiğini açıkladı. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Gökhan, "Çanakkale Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 30/04/2021 Tarih ve Karar No:4/l Kararının 4. ve 5. Maddelerine Dair İmzamın Geri Çekilmesi Hakkında" ki yazılı belgemi kamuoyunun bilgisine sunarım" dedi. Gökhan'ın Çanakkale Valiliğine yazdığı dilekçede imzasını geri çektiği maddelerin ticari faaliyetlerin devam etmesi için nöbetçi döviz büroları oluşturulması ve bu döviz bürolarının açık olması kararı ile Tam kapanma döneminde tekel bayilerin kapalı olmasına, market, bakkal, büfe gibi yerlerde alkol ürünü satılmaması kararı olduğu görüldü. Gökhan iki maddedeki imzasını geri çektiğini açıklayarak kararın oy birliğiyle değil oy çokluğuyla alındığı şeklinde düzeltme yapılmasını istedi. 

Bu açıklamasının ardından Gazeteci Tekin Uğurlu'nun canlı yayınına katılan Gökhan, kararı İç İşleri Bakanlığı Genelgesi sanarak okumadan imzaladığını söyledi. Tartışmaların başlaması üzerine genelgeyi okuduğunu ve bu iki maddenin genelgede yer almadığını fark ettiğini belirtti. 30 Mayıs'ta alınan kararın ardından, "Alkol yasağına imza atan CHP'li başkan" olarak sıkça eleştrilen Gökhan, imzasını geri çekmesinin ardından ise "Belgelere okumadan imza atan Başkan" olarak eleştirilmeye başlandı. Sosyal Medyada bir çok vatandaş, Gökhan'ın "Okumadan imzaladım" şeklindeki savunmasına tepki gösterdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir