Troy Medya

Çanakkale Yenice’de dolu tarım ürünlerine zarar verdi

(HM) - Haber Merkezi | 09.06.2021 - 16:59, Güncelleme: 09.06.2021 - 16:59
 

Çanakkale Yenice’de dolu tarım ürünlerine zarar verdi

Çanakkale Yenice’de dolu tarım ürünlerine zarar verdi

Çanakkale’nin Yenice ilçesine bağlı Çakır köyünde aniden bastıran sağanak yağmur ile birlikte yağan nohut büyüklüğünde dolu tarlalarda ekili kapya biberi ve meyve ağaçlarına zarar verdi.Yenice ilçesine 5 kilometre uzaklıkta bulunan Çakır köyüne bugün saat 15.00 sularında aniden yağan sağanak yağmur ile birlikte dolu yağışı olduğunu söyleyen köy muhtarı Sadet Aslan, “Aniden bastıran sağanak yağmur ile köyümüze nohut büyüklüğünde dolu yağışı oldu. 10 dakika boyunca yağan dolular yerleri beyaza bürüdü” dedi.Dolunun kapya cinsi biber tarlalarında da zarara yol açtığını belirten çiftçi Mehmet Gündüz ise, “Bahçeme diktiğim domates, biber ve patlıcan fideleri ile üzümlerin yaprakları doludan zarar gördü” dedi.
Çanakkale Yenice’de dolu tarım ürünlerine zarar verdi
Çanakkale’nin Yenice ilçesine bağlı Çakır köyünde aniden bastıran sağanak yağmur ile birlikte yağan nohut büyüklüğünde dolu tarlalarda ekili kapya biberi ve meyve ağaçlarına zarar verdi.
Yenice ilçesine 5 kilometre uzaklıkta bulunan Çakır köyüne bugün saat 15.00 sularında aniden yağan sağanak yağmur ile birlikte dolu yağışı olduğunu söyleyen köy muhtarı Sadet Aslan, “Aniden bastıran sağanak yağmur ile köyümüze nohut büyüklüğünde dolu yağışı oldu. 10 dakika boyunca yağan dolular yerleri beyaza bürüdü” dedi.
Dolunun kapya cinsi biber tarlalarında da zarara yol açtığını belirten çiftçi Mehmet Gündüz ise, “Bahçeme diktiğim domates, biber ve patlıcan fideleri ile üzümlerin yaprakları doludan zarar gördü” dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir