Anzac koyunda sessiz ayin

GÜNDEM 25.04.2021 - 18:27, Güncelleme: 01.06.2021 - 14:03
 

Anzac koyunda sessiz ayin

Çanakkale Kara Savaşları'nın 106’ncı yılı anma törenleri kapsamında Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Anzak Koyu'nda geleneksel ‘Şafak Ayini’ yapıldı.

Anzak Çıkarmasının 106’üncü yıl dönümünde, Arı Burnu önündeki Anzak Koyu’nda Şafak Ayini yapıldı. Her yıl binlerce Anzak’ın uyku tulumlarıyla katıldığı Şafak Ayini’ne Korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle kısıtlı sayıda katılım gerçekleştirildi.  Sabaha karşı 5.30’da saygı duruşu ile başlayan tören, Avustralya, Yeni Zelanda ve Türkiye devletleri adına çelenk sunumuyla devam etti. Daha sonra saygı duruşu ve devletlerin İstiklal Marşı okundu. Türk Silahlı Kuvvetleri adına Gelibolu 2’ncı Kolordu Komutanlığı’ndan Yarbay Anıl Aksoy Atatürk’ün, Anzak annelerine yazdığı mektubu hem Türkçe hem de İngilizce okudu. Tören, diğer ülke temsilcilerinin yaptığı konuşmayla sona erdi.  Anzak Koyu’nda gerçekleştirilen törene; Eceabat Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Cem Okyay, Avustralya Büyükelçisi Marc Innes-Brown, Birleşik Krallık Büyükelçisi Dominick Chilcott, İrlanda Büyükelçisi Sonya Mcguinness, Yeni Zelanda Büyükelçisi Wendy Hinton ve Fransa İstanbul Başkonsolosu Olivier Gauvin katıldı.    Yeni Zelanda anıtında tören Çanakkale Kara Savaşları'nın 106’ncı yıl dönümünde Conkbayırı'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi. Törene; Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, 2’nci Kolordu Komutanı Tümgeneral Mustafa Oğuz, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Cem Okyay, Avustralya Büyükelçisi Marc Innes-Brown, Birleşik Krallık Büyükelçisi Dominick Chilcott, İrlanda Büyükelçisi Sonya Mcguinness, Yeni Zelanda Büyükelçisi Wendy Hinton ve Fransa İstanbul Başkonsolosu Olivier Gauvin katıldı.  Yeni Zelanda'nın Ankara Büyükelçisi Wendy Hinton ve Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi Marc Innes-Brown'ın konuşmalarıyla başlayan tören, Yeni Zelanda Anıtı'na çelenklerin sunumuyla devam etti. Tören, Yeni Zelanda ve Türkiye ulusal marşlarının okunmasıyla son buldu.  Her yıl geleneksel olarak Yeni Zelandalı askerlerin yaptığı meşhur haka dansı, korona virüs salgını nedeniyle bu yıl yapılmadı  
Çanakkale Kara Savaşları'nın 106’ncı yılı anma törenleri kapsamında Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Anzak Koyu'nda geleneksel ‘Şafak Ayini’ yapıldı.

Anzak Çıkarmasının 106’üncü yıl dönümünde, Arı Burnu önündeki Anzak Koyu’nda Şafak Ayini yapıldı. Her yıl binlerce Anzak’ın uyku tulumlarıyla katıldığı Şafak Ayini’ne Korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle kısıtlı sayıda katılım gerçekleştirildi. 
Sabaha karşı 5.30’da saygı duruşu ile başlayan tören, Avustralya, Yeni Zelanda ve Türkiye devletleri adına çelenk sunumuyla devam etti. Daha sonra saygı duruşu ve devletlerin İstiklal Marşı okundu. Türk Silahlı Kuvvetleri adına Gelibolu 2’ncı Kolordu Komutanlığı’ndan Yarbay Anıl Aksoy Atatürk’ün, Anzak annelerine yazdığı mektubu hem Türkçe hem de İngilizce okudu. Tören, diğer ülke temsilcilerinin yaptığı konuşmayla sona erdi. 
Anzak Koyu’nda gerçekleştirilen törene; Eceabat Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Cem Okyay, Avustralya Büyükelçisi Marc Innes-Brown, Birleşik Krallık Büyükelçisi Dominick Chilcott, İrlanda Büyükelçisi Sonya Mcguinness, Yeni Zelanda Büyükelçisi Wendy Hinton ve Fransa İstanbul Başkonsolosu Olivier Gauvin katıldı. 

 

Yeni Zelanda anıtında tören

Çanakkale Kara Savaşları'nın 106’ncı yıl dönümünde Conkbayırı'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi. Törene; Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, 2’nci Kolordu Komutanı Tümgeneral Mustafa Oğuz, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Cem Okyay, Avustralya Büyükelçisi Marc Innes-Brown, Birleşik Krallık Büyükelçisi Dominick Chilcott, İrlanda Büyükelçisi Sonya Mcguinness, Yeni Zelanda Büyükelçisi Wendy Hinton ve Fransa İstanbul Başkonsolosu Olivier Gauvin katıldı. 
Yeni Zelanda'nın Ankara Büyükelçisi Wendy Hinton ve Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi Marc Innes-Brown'ın konuşmalarıyla başlayan tören, Yeni Zelanda Anıtı'na çelenklerin sunumuyla devam etti. Tören, Yeni Zelanda ve Türkiye ulusal marşlarının okunmasıyla son buldu. 
Her yıl geleneksel olarak Yeni Zelandalı askerlerin yaptığı meşhur haka dansı, korona virüs salgını nedeniyle bu yıl yapılmadı

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir